Peugeot 307: verdamper van climate control reinigen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo mensen,

Vanwege de azijn lucht die mijn airco verspreidt heb ik 2 produkten gekocht, namelijk: forté air conditioner treatment en innotec airco clean control.
Nu schijnt er een slangetje te zijn dat naar de verdamper loopt waarmee ik de innotec airco clean control kan inspuiten.
Waar kan ik het slangetje vinden en hoe kan ik hem het beste bereiken.
Zijn er nog onderdelen die ik moet verwijderen alvorens ik de verdamper inspuit.

bedankt

P.S.
Die 2 produkten zijn behoorlijk aan de prijs. euro 51,- incl. btw.

joyrider

Geplaatst door joyrider (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat het slangetje voor de afvoer van condens wordt bedoeld. Deze komt onder de auto uit, ik weet niet precies waar, maar het zal wel in de buurt van de uitlaat zijn. Je kunt het soms vinden doordat onder de auto als je hem stil zet, een plasje water ligt.
Wat helpt in het vervolg om de schimmelvorming te voorkomen is je airco uitzetten 5 minuten voor je op bestemming bent. De verdamper kan dan drogen/ opwarmen in de luchtstroom.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

dus de meeste mensen kunnen de airco met woonwerk verkeer niet gebruiken
en dat is hier in ons land met de loop afstanden per auto het grootste probleem met airco en ook met sludge in de motoren
we rijden te kort om te drogen /op temp komen

Pascal Limpens (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is het proberen waard met die 2 producten.
Weet helaas uit ervaring dat de oplossing slechts van
tijdelijke aard is. Deze producten verdoezelen de geur voor
een aantal weken. Verdamper kun je het beste ultrasoon
laten reinigen en gelijk de interieurfilter vernieuwen. Daarna is
je verdamper goed schoon en ben je verlost van die nare geurtjes.

Succes, Pascal.

PS. Ultrasoonreinigen is in dit geval goedkoper dan de spuitbusjes!

joyrider (0), 14 jaar geleden

het slangetje lijkt bij de uitlaat uit te komen. klopt dit?

het slangetje van de spuitbus is maar 60 cm lang, dus door het condenswater slangetje gaat het niet lukken.
wie kan me precies zeggen waar de verdamper zit en wat ik moet demonteren om hem te bereiken.

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij de 406 komt het slangetje ter hoogte van het dashboard boven het warmteschild uit van de uitlaat (voorste deel). Ik vermoed dat dit bij de 307 ook wel zo zal zitten. Je zult dan wel het schild los moeten halen om het slangetje te kunnen vinden.

joyrider (0), 14 jaar geleden

Ik ben nog steeds opzoek hoe je de airco verdamper het best kunt bereiken. Heeft iemand van de proffesionals dit nog nooit onderhande gehad.

Pascal Limpens (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarom niet ultrasoon laten reinigen???
Gaat sneller (20 min), hoeft niet veel gedemonteert
te worden (enkel filter).
Na afloop nieuwe filter plaatsen en klaar.

Succes, Pascal

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Pascal, hoe werkt dat ultrasoon reinigen, daar heb ik nog nooit van gehoord? Bedoel je met filter het interieurfilter of het droogfilter of filterdroger of hoe dat ding ook heet?

Erwin2907 (0), 14 jaar geleden

[quote=joyrider]Ik ben nog steeds opzoek hoe je de airco verdamper het best kunt bereiken. Heeft iemand van de proffesionals dit nog nooit onderhande gehad.[/quote]
Dashboard uitbouwen is het enige juiste antwoord op je vraag.

Of het slim is, is een tweede...... Ultrasoon laten reinigen kun je bij de meeste airco-specialisten. De verdamper wordt ultrasoon gereinigd. Ultrasoon wil zeggen met trillingen.

Richard, ik zou zeggen: Google zelf eens, want het is op internet niet zo moeilijk te vinden.
http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&q=...

Pascal Limpens (0) PRO, 14 jaar geleden

Ultrasone reinigen:

De laatste jaren wordt steeds meer duidelijk dat het "ultrasoon"reinigen de voorkeur geniet.
Het is het meest effectieve middel, maar wordt hoofdzakelijk door de airco-specialist uitgevoerd omdat veel autobedrijven niet in het bezit zijn van zo'n vernevelmachine.

Het ‘schone’ interieurfilter zal eventueel gewoon kunnen blijven zitten tijdens het vernevelen. Tevens hoeft de verdamper bij een dergelijke behandeling ook niet te worden gedroogd.

Als we het apparaat aanzetten zal de nevel door de luchtstroom het kachelhuis worden ingetrokken. De nevel is zo klein dat deze door het gehele kachelhuis wordt meegenomen. Op deze wijze wordt het kachelhuis van reinigingsmiddel voorzien. Doordat de kachelklep ook enigszins open staat zal het gehele kachelsysteem, dus ook de kachelradiateur, worden behandeld.

De behandeltijd wordt bepaald door de temperatuur van het interieur. Bij een te lage temperatuur zal de behandeling niet goed aanslaan.
De juiste temperatuur om het gehele systeem te reinigen is 22 graden Celsius. Bij deze temperatuur duurt een dergelijke behandeling al gauw zo´n half uur.

Als de behandeling goed is uitgevoerd, en aan alle voorwaarden zijn voldaan, blijft het kachelsysteem ongeveer één jaar bacterie-vrij.

Helemaal voorkomen dat de verdamper vervuild kunnen we als eigenaar van de auto niet. Toch kan een beetje aandacht veel ergernis voorkomen:

* Zorg ervoor dat na een langere rit enkele kilometers voor thuiskomst de airco wordt uitgezet of dat bij een automatische airco de temperatuur een stukje hoger gezet wordt. Tevens even de aanjager minimaal op stand 2 zetten. Hierdoor droogt de verdamper en krijgen bacteriën minder kans.
* Staat de auto vaak onder bomen, zorg er dan voor dat met regelmaat de luchtinlaat (onder de voorruit) wordt schoongemaakt. Bladeren, takjes en wellicht klein levend of dood ongedierte krijgen dan geen kans zich te nestelen in het interieurfilter, laat staan dat ze bij de verdamper komen.
* Is het, vooral in voor- of najaar in de auto behoorlijk vochtig, laat dan het interieur eens uitluchten. Leg natte vloermatten te drogen en als de auto onder een afdak kan staan, laat hem dan met de ramen open eens uitwaaien. Laat ook geen natte kleding in de auto achter.
* Om beslagen ramen te voorkomen, is het aan te raden vooral in de vochtige jaargetijden de binnenkant van de autoruiten eens een keertje vaker goed te reinigen.
* Een gezond en fris kachelsysteem begint natuurlijk altijd met het op tijd vervangen van het interieurfilter. Het is bijna onbegrijpelijk, maar in de praktijk merk je dat het vaak voorkomt dat het interieurfilter tijdens een onderhoudsbeurt niet wordt vervangen. Valse zuinigheid dus.
Als het filter, afhankelijk van merk auto, gemakkelijk te verwijderen is, haal hem er dan tussendoor een keertje uit om te reinigen.

joyrider (0), 14 jaar geleden

Ik heb nu eenmaal de spuitbusjes aangeschaft dus het ultrasoon reinigen zou ik de volgende keer kunnen doen.
Is de verdamper rechtstreeks bereikbaar vanuit de plaats waar het interieur filter zit. Zit er bv geen klep in de weg. Kan ik dus vanuit de plaats van het interieurfilter rechtstreeks op de verdamper spuiten. Er zit een slangetje van +/- 50 cm bij de spuitbus, vandaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.