Peugeot 205: Kachelradiateur lekt

Bouwjaar: 1989

Als nieuweling op dit forum zie ik dat diverse mensen al de kachelradiateur van een 205 hebben vervangen. In mijn vraagbaak staat eea maar heel summier beschreven. Wie kan mij info geven voor het uit en inbouwen van de kachelradiateur. Met name wat er allemaal van het dashboard moet om er goed bij te komen.
Bedankt voor reacties.

Groeten

Hans3994

Geplaatst door Hans3994 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Harald4114 (0), 19 jaar geleden

Aan dat klusje ben ik gisteravond begonnen, al zo'n dertig goed verborgen schroeven eruit gedraaid maar het gedeelte van het dashboard wat voor de kachel zit is er nog steeds niet uit, ik ga maar even de vraagbaak halen uit de bieb. Het gedeelte bij de bestuurderskant heb ik nu wel vrij maar bij het handschoenenvakje zit er nog iets muurvast. Ook even gekeken of de radiateur uit de kachel kan zonder de hele zaak te slopen maar volgens mij zitten de twee aluminium aan- en afvoerbuisjes in de weg. Vanavond ga ik verder, wordt vervolgd.

Harald4114 (0), 19 jaar geleden

Deel II, ik denk dat ik wat teveel weg gehaald heb, waarschijnlijk hoef je niet het hele front voor de kachel te demonteren, alleen de linkerkant wat bewegingsvrijheid geven volstaat waarschijnlijk. Wel moet het stukje dashboard onder de stuurkolom en bij de zekering kast weg, twee parkers, een boutje tegen de afscherming van het motorcompartiment en de kruiskop van de mororkap hendel, de laatste twee hoeven niet helemaal los. Aan de linkerkant van de kachel zie je twee alminium buizen naar de radiateur lopen, de vier boutjes losdraaien die de buizen op de radiateur klemmen. De metalen strip verwijderen die de twee buizen fixeren. De twee buizen naar beneden uit de radiateur trekken en naar voren (motorcompariment) duwen zodat de radiateur vrijkomt. Twee kruisschroeven verwijderen die de radiateur op zijn plaats houden en je kan de radiateur uit de kachel trekken. Succes.

Hans3994 (0), 19 jaar geleden

Harald, bedankt voor de tips. Daar kom ik verder mee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum