Peugeot 308: klapperende druk interieur

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 136

Hallo,

Sinds kort ben ik eigenaar van een Peugeot 308 CC uit 2009.

Tijdens het rijden ontstaat er een klapperend druk in de auto. Na lang zoeken heb ik een stukje gereden met een ontgrendelde kofferbak. Zodra deze is ontgrendeld (dus wel gesloten maar niet in het slot geduwd) is het klapperende geluid verdwenen. Er lijkt dus iets mis te zijn met drukopbouw in het interieur. Het klapperend geluid is ook verdwenen als met een open kap wordt gereden.

De auto was bij aanschaf reeds voorzien van een trekhaak en dus het enige accessoire dat niet af fabriek is aangebracht.

Iemand een idee?

Groet Dave

Peugeot Dave

Geplaatst door Peugeot Dave (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hoi Dave .
Bijgaand een tekening met daarop de ontluchtingsklep ( no: 30 ) voor het interieur. Vrijwel zeker zit deze rubberen klep " vastgeplakt " en werkt daardoor de ontluchting niet .
Misschien kan u er vanuit de kofferbak ( na verwijdering bekleding ) bijkomen , anders word het even de achterbumper demonteren .
Tevens geef ik u een tip van iets anders wat geregeld voorkomt bij een CC uitvoering , en dat is dat 1 of beide trillingsdempers ( no: 16 ) afgebroken zijn .
Even links en rechts achter onder de auto kijken of ze nog aanwezig zijn .
Ze bewgen wel , het hangt los in rubbers .
p.s . tekening is wel van een 308 ipv 307 zoals geschreven door mij .
En geen garantie ?
Succes.

Peugeot Dave (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie Rene. Ik ga straks meteen kijken en laat het weten.

Peugeot Dave (0), 6 jaar geleden

Hallo Rene. De gestuurde bijlage lijkt een 307 CC te zijn in plaats van een 308 CC. Klop dat? Ik heb zo gauw geen roosters op die plek gezien. Ook de trillingsdempers zijn in goede staat. Wel is inmiddels de beugel van het slot omhoog gezet waardoor de achterklep minder strak zit. Dit is al een wereld van verschil.

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Beste Dave .
De tekening is correct ( 308 CC ) echter de tekst er onder is door mij onjuist vermeld. Zie links boven in de nu meegestuurde tekening .
De ontluchting moet er wel zijn .
Zit de achterklep nu niet te " los " ? Dit in verband met eventuele waterlekkage en rammelen ?

Peugeot Dave (0), 6 jaar geleden

Hallo Rene. Het is inderdaad de juiste ja. Dan ga ik het nog maar een keer bekijken zonder bumper. Vooralsnog hangt de klep netjes in de rubberen sponningen en rammelt gelukkig niet. Ik kom er weer even op terug. Nogmaals dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.