Peugeot 308: vermoedelijk gasklephuis

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 136

Goede avond,

IK ben Sven en heb sinds begin oktober een peugeot 308 1.6 THP met 186pk . Hele leuke auto . Rijd heerlijk , althans reed heerlijk. Sinds nu een paar weken al lichtelijke problemen ondervonden. Het begon met een penbobine die het begaf waardoor de auto een storing in motor weer gaf. Bobine vervangen , na 15 min andere bobine kapot , dus toen hebben we alle 4 vervangen en de bougies ook allemaal. Dat alles gedaan gaf die aan dat de temperatuursensor kapot was. Die dus ook vervangen. Toen stukje rijden , en bleek goed te zijn. Maar voor korte duur . Toen gaf die weer een storing in motor . Weer naar de garage en laten uitlezen. Gaf die foutcode P0122 aan. Vermoedelijk iets met het gasklephuis. NA veel google enzo ben ik degene geweest die als tip aan de garage mee gaf eens het gasklephuis grondig te reinigen , want ze waren al 3 a 4 dagen bezig om te zoeken waarom hij steeds foutcodes weergeeft. Dit gedaan te hebben was hij weer goed. Geen storingen of foutcodes meer tot nu toe. Maar nu het volgende probleem. Onder de 3000 toeren , stottert hij , bokt en hikt hij. Soms als je je voet van het gas pedaal haalt geeft die nog 2 sec gaf of schiet hij even wat hoger in zijn toeren. Al heb je het gaspedaal in 1 positie , lijkt het wel alsof je aan het spelen ben met het gas pedaal. Nu heb ik gelezen dat het kan komen dat het gasklephuis los geweest is , schoon gemaakt is maar niet opnieuw ingeleerd is. Kan dit het probleem zijn ? ben bij 3 garages geweest en alle 3 hebben ze niet de juiste software om een gasklephuis van een peugeot in te leren. Peugeot dealer bij mij in de buurt heeft pas na 22 januari tijd.

Ik zelf denk dat het probleem verholpen is als het gasklephuis opnieuw ingeleerd is. Iemand nog tips of suggesties ?

alvast bedankt

superzuan

Geplaatst door superzuan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 6 jaar geleden

Hoi Sven .
Ben toch bang dat je bij een Peugeot dealer terecht komt voor het opnieuw inleren van je gasklephuis .
In alle documentatie,s die ik heb gelezen over inleren van een EP6DT gasklephuis word er door Peugeot op gewezen dat dit alleen kan met de door Peugeot voorgeschreven testkast ( PPS ).
Vandaar dat de universele garage,s hierover niet beschikken .
Hierin word aan de monteur uitgelegt wat de juiste procedure is , waarvoor ook de testkast moet zijn aangesloten waarbij bepaalde opdrachten door de monteur moeten worden bevestigt om de procedure verder te volgen .
Is er resent al een motor ECU software update uitgevoerd door de dealer ?
Dat is nl ook vaak een oplossing , waarna ALLE adaptive functie,s opnieuw ( met een koude motor , 6 uur stilstand ) worden ingeleerd , en dus niet alleen het gasklephuis.

Dan nog een vraag van mij .
U geeft op : 5FX motor met 136KW en 186 PK
Als ik echter de gegevens via de fabrieksgegevens bekijk lees ik het volgende onderstaande bericht . Of is de motor getuned ?

superzuan (0), 6 jaar geleden

bedankt voor je reactie. Hij is inderdaad een tijd geleden getuned. Ik zal dan een afspraak maken bij de peugeot dealer en vragen of ze alles opnieuw kunnen instellen . Ik had begrepen dat ze pas na 22 Januari konden dus dat duurt nog wel even. Vervelend.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.