Peugeot 205: Klapperende voortrein bij lage snelheid icm hobbelig wegdek.

Bouwjaar: 1989

De laatste tijd heb ik last van een klapperend geluid. Het geluid komt van voren (in de buurt van de wielen)vandaan en is alleen hoorbaar bij lage snelheid icm een hobbelig wegdek (klinkt als speling). Ik ben bij de monteur geweest, zonder nadenken gaf hij de draagarmlagers (in ieder geval iets met draagarm..) de schuld. 1. Klinkt dat plausibel, en 2. is er speciaal gereedschap (bv. een pers) nodig om dit te vervangen? De auto heeft pas een grote beurt + APK gehad, dus aandrijfashoezen, stuurhuishoezen etc. bevatten geen zichtbare schade.

Raddraaier

Geplaatst door Raddraaier (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

henk4348 (0), 19 jaar geleden

Hoi Karel, het is heel simpel, de monteur heeft enigzins gelijk. Wat ook nog kan en wat mij waarschijnlijker lijkt, is dat de fusée kogels vervangen moeten worden. Het is geen moeilijk klusje, alleen loshalen gaat wat kut. Je kunt het controleren door een voorwiel van de grond te halen met de krik en voelen of er speling zit. Ik heb het vaak meegemaakt, verving ze bijna dagelijks van taxi's van het bedrijf waar ik werkte als chauffeur. Heb je een hoge kilometerstand? groetjes van henk de peugeot-freak

Buggyfreak (0), 19 jaar geleden

hm. Ik heb dit ook een beetje met mijn 306 en die heeft 195.000 gereden, dat fuseekogels dan versleten zijn klinkt in mijn geval niet raar. Maar hij is wel glansrijk door de APK gekomen (versleten kogels, is dat geen APK-afkeurpunt?)

Raddraaier (0), 19 jaar geleden

Idd Buggyfreak, die van mij is ook pas APK gekeurd (11 april 2005). Mijn huidge kilometerstand is 128.750km. Van overmatige slijtage van de fuseekogels was geen sprake.

mystudio (0), 19 jaar geleden

Kijk eens naar je stabilisatorpennen. Heel vaak komt hier na verloop van tijd wat ruimte op en dat geeft exact deze klachten. Grote hobbels geen probleem, maar, kleine oneffenheden hoor je hem heel duidelijk klapperen.
Fuseekogels, draagarmen en dergelijke zijn prima op de brug te checken. Dan zit er ALTIJD ruimte op deze dingen. Indien dit niet het geval is, kun je je veel geld besparen, want, de stabilisatorpennen zijn relatief eenvoudig te vervangen door de garage en kosten niet zo gek veel........
Succes!

Raddraaier (0), 15 jaar geleden

Dit model heeft geen stabilisatorstang. Het probleem is verholpen nadat ik de stuurkogels (heten ook wel spoorstangkogels) heb vervangen. Ze zijn niet moeilijk te vervangen, maar uitlijnen achteraf kan nuttig zijn (eigenlijk noodzakelijk).

[img]http://i329.photobucket.com/albums/l369/...[/img]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum