Peugeot 307: klappergeluid

Bouwjaar: 2006

Hallo,

Mijn peugeot 307 heeft een apart geluid als ik over een drempel rij. Een soort klapper geluid. de stabilisator stangen zijn goed, draagarm rubbers zijn goed, stabilisatorstang rubbers zijn goed. fusee kogels zijn goed. Het klinkt als een soort verspringen van een veer. Helemaal als ik met wat hoge snelheid over een deinende drempel rij. de veren zijn niet gebroken.
Wie heeft dit eerder gehad of weet waar ik moet kijken? Zijn dit windingen die op elkaar komen??

Thomas11407

Geplaatst door Thomas11407 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

damien1892 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het komt regelmatig voor dat de voorveren geluid maken op de veerschotel onder (een enkele keer boven), wij halen de veer los en doen er een rubber omheen en de bovenste bevestiging van de schokbreker onder de paravan met vet insmeren.

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn de beugels van de stab. stang ook behandeld?

Thomas11407 (0), 18 jaar geleden

@ Damien, hoe kan dit dan? een veer staat er toch met grote spanning onder? Verschuift de veer of zo? Gaan veerpoot lagers ook wel eens kapot?
@205gti , hoe bedoel je behandelt? Is er een modificatie voor? De rubbers zien er goed uit. Insmeren met speciaal vet?

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Onder de auto zit de stab. stang vast met die ijzeren beugels. Deze beugels zitten er aan 1 kant ingehaakt onder een rond stangetje wat vast zit op het subframe en aan de andere kant een torx bout. Dat ingehaakte stuk zit af fabriek een stukje plakstrip in die het kraken voorkomt. Dit slijt op den duur weg. Wij doen dan om het ronde stangetje een stukje rubberen slang omheen. Dit werkt langduriger. Wij gebruiken een vrij dunne doorzichtige slang hiervoor.

damien1892 (0) PRO, 18 jaar geleden

Tijdens het in en uitveren komt een deel van de onderste winding van de veer incontact met de veerschotel hierdoor ontstaat het bijgeluid, dit deel van de veer is dan ook vaak roestig, veerpootlagers kunnen wel kapotgaan maar dat komt bij dit type zelden voor, maar het zou kunnen.

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Komt jouw 307 uit 2006 ?, dan zitten er beschermhulsjes om de veer. De oudere type's kunnen idd lawaai maken. Wij doen er dan gardena tuinslang omheen (grijs met oranje kleur).

Thomas11407 (0), 18 jaar geleden

Stab rubbers vervangen en het geluid is nu stukken minder. Maar nu hoor ik ook een soort gerommel rammel geluid van de achterkant. Kan je de achterveren ook in rubberen slang doen of is dit gevaarlijk? Iemand weer een idee?

Thomas11407 (0), 18 jaar geleden

en hij is uit 2002

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Kun je doen. Heb ook al eens meegemaakt, dat het kunstof houdertje wat onder de veer zit, ingesleten is door de punt van de veer. Dan gaat de veer daar op kraken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.