Peugeot Partner: klappert op slecht wegdek

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

partner tepe auto klappert op een slechte weg is al meerdere keren bij de garage geweest deze hebben de veren vervangen [zeggen ze] maar nog steeds geklapper het is ongeveer het geluid van een stabilisator stokje auto heeft het probleem vanaf aflevering nu 7000 kilometer later wil ik hem inruilen maar niet iemand anders met het probleem opzadelen het is een iritand geluid van een nwe auto

racing663

Geplaatst door racing663 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als het inderdaad een abnormaal geluid is, moet (en hoort) een dealer dit toch onder garantie op te lossen! Of zit er een voorgeschiedenis aan de auto waardoor dit niet onder garantie valt?

racing663 (0) PRO, 14 jaar geleden

geen schade gehad eerste eigenaars auto auto is een paar keer terug geweest en nog geen oplossing gevonden
eigenaar is het beu en koopt geen auto meer bij die garage

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb je al eens geprobeerd om tijdens het geklapper de rem eens lichtjes te bedienen om op die manier te achterhalen of het wellicht door rammelde remklauwen komt? Onze service wagen (ook nieuw model Partner) heeft dit namelijk ook (of wel)

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens is mij is hier een bericht van kan het nu even niet vinden maar als ik het me goed herrinner was het wel bekend maar nog in onderzoek bij in frankrijk. Plaats eens de laatste 8 cijfers van het chassis nummer. Dan zal ik het eens opzoeken voor je. Ik maak de laatste tijd ook mee dat de bevestigingsmoeren van de stabilisatorstangetjes niet goed vastzitten en dat veroorzaakt ook een soortgelijk geluid.

PT nieker

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Voor deze klacht kun je de bovenste schokdemper steunen vervangen linksvoor en rechtsvoor. onderdeelnummer 5038F7

brunovanderjeught (0), 14 jaar geleden

Het klapperend geluid komt regelmatig voor bij peugeot en citroen, dit komt van de verbindingsstangetjes die de veerpoten met de stabilisatorstang verbinden, ter kontrole kan je deze eens verwijderen, en dan een testritje maken, je weet dan onmiddellijk of het probleem daarbij ligt, succes Bruno

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Klopt bruno wat je daar zegt, maar dit is een bijna nieuwe auto. Dan zijn die stangetjes nog niet versleten.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Bekent probleem, Berlingo B9 (type 3 ) heeft het ook, oplossing wordt nog onderzocht.

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Ford Monteurtje, de oplossing is door PSA onderzocht,is nu bekend en had ik al gepost hierboven.

Mvgr,

PT Nieker

brunovanderjeught (0), 14 jaar geleden

Mijn zoon heeft een C2, en die deed dat vanf het begin (splinternieuw), de dealer zei dat hij ermee moest leren leven, dus ook bij nieuwe wagens.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Mocht eens tijd worden, ^^

racing663 (0) PRO, 14 jaar geleden

is bij de dealer geweest bovenste schockbreker steunen zijn vervangen onderdeelnummer 5038F7
en het geluid hoort nu bij de auto zeggen ze dat is denk ik de makkelijkste oplosing als je het even niet meer weet

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

heb wel eens bij een transit gezien (ander merk maar toch), deze klapperde ook, bleek dat er verkeerde stabalisator rubbers gemonteert waren, deze waren te klein waardoor de stab. stang niet ghoed in het rubber zat met alle gevolgen van dien.

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Heb je al eens geprobeerd om tijdens het geklapper de rem eens lichtjes te bedienen om op die manier te achterhalen of het wellicht door rammelde remklauwen komt? Onze service wagen (ook nieuw model Partner) heeft dit namelijk ook (of wel)[/quote]
Heb je dit nog geprobeerd?

bgeluk (0), 13 jaar geleden

Ben eigenaar van een Partner Tepee uit 2009 en kamp ook met het probleem van klapperende schokbrekers. Mijn Partner staat nu ook al voor de 3e keer bij de dealer die het oplost onder de garantie. Schokbrekers inmiddels al 2 keer vervangen links en rechts (eigenlijk de hele rails) maar het klapperen zat ook in de nieuwe onderdelen.

Aankomende woensdag gaat de Partner weer, als het goed is is het probleem bij deze nieuwe set verholpen.
De officiele Peugeot dealer waar ik mijn Tepee in onderhoud heb geeft aan dat het een bekend probleem is bij alle Partners en Berlingos uit 2009. Laatste versie schokbrekers zou het dus moeten verhelpen. Of dat ook zo is laat ik nog wel weten...

bgeluk (0), 12 jaar geleden

Probleem was niet verholpen. De gehele rails voor was vervangen omdat het probleem in de schokdempers zit. Volgens Peugeot is het een fabricagefout en alle Partners en Berlingo's uit dat jaar kunnen dit dus hebben. Dit werd bij mij onder fabrieksgarantie vervangen.

Na de vervanging kwam het geluid echter weer terug. Nog steeds niks gevaarlijks maar wel vervelend.
Op vakantie geweest met de Partner naar Zwitserland en daar werd het geluid weer hoorbaar. Na ook te merken dat de auto behoorlijk wat trekkracht mist in de bergen hebben we besloten dat dit niet de juiste auto is voor ons.

We hebben de partner verkocht en ingeruild voor een Subaru Forester uit 2008. Over de Forester ben ik uiterst tevreden en is na de ervaring met de Partner een verademing!

racing663 (0) PRO, 11 jaar geleden

ook wij waren de auto zat en hebben de auto ingeruild probleem nooit opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum