Peugeot Partner: km teller valt uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ik heb een probeem met de kilometerteller van mijn Partner. Deze valt soms naar 0 en gaat daarna terug aangeven. Dit kan een paar honderd meter duren maar ook een paar kilometer. Het vreemde is dat het altijd rond de zelfde plaats gebeurd. Ik kan op twee manieren naar mijn werk rijden. Langs de ene kant valt de meter wel uit en als ik de andere weg neem niet. Soms is het te verhelpen door de motor uit te zetten en terug te starten maar soms werkt dit niet. Afgelopen weekend 400 km gereden geen probleem, vanmorgen valt hij weer even weg. Ook weer in de buurt van hetzelfde dorp. Is dit toeval of kan dit te maken kan hebben met een verstoring door bijv. straling.

Als iemand suggesties heeft hoor ik het graag

Romias

Geplaatst door Romias (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als snelheidsmeter en kilometerteller beide uitvallen is heb bijna altijd de sensor op de versnellingsbak die slecht is. Als ik het goed heb achter bovenop de versnellingsbak bij een van de uitgaande asssen.

pvdveen (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat is het merk van de klok ??

Romias (0), 14 jaar geleden

[quote=pieterp9094]Als snelheidsmeter en kilometerteller beide uitvallen is heb bijna altijd de sensor op de versnellingsbak die slecht is. Als ik het goed heb achter bovenop de versnellingsbak bij een van de uitgaande asssen.[/quote]
Was eigenlijk het eerste waar ik aan dacht. Ik blijft het echter vreemd vinden dat het altijd op dezelfde plaats is. Waar ik ook rijdt, de meter valt alleen weg op dat bewuste stuk van ca 4 km. Ik heb alleen nog niet gekeken of ook de km teller er mee stopt. Als dit niet het geval is dan ligt het volgens mij niet aan de sensor. Zal er morgen eens op letten.

@pvdveen. Zou het zo snel niet weten. Hiervoor moet waarschijnlijk de klok gedemonteerd worden. Kan het ook nog komen doordat laatst de schakelaarkolom vervangen is. Hiervan was de RAW schakelaar defect. Betreft een complete kolom met alle standaard schakelaar,cruise control en radio bediening

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je zeker dat je op andere plekken geen uitval hebt ?

Zou n.l. kunnen zijn dat er ergens rondom die plek iets verschrikkelijk staat te stralen.

Romias (0), 14 jaar geleden

[quote=pieterp9094]Weet je zeker dat je op andere plekken geen uitval hebt ?

Zou n.l. kunnen zijn dat er ergens rondom die plek iets verschrikkelijk staat te stralen.[/quote]
Ik heb de auto nog maar 2 weken maar voorlopig is het al 4 keer gebeurd op de zelfde plek. Ik ben ermee van Barneveld naar Breskens gereden, 250 km geen probleem. Alfgelopen weekend naar Kaatsheuvel geweest, 400 km heen en terug geen probleem. Naar mijn werk rijd ik altijd 35 km enkele reis. Langs de ene weg geen probleem, langs de bewuste weg uitval. Je zou toch zeggen dat een slechte sensor overal en vaker een probleem zou geven.
Er staan in de buurt van die weg overigens wel 5 windmolens.

Romias (0), 14 jaar geleden

Toch geen straling. Snelheidsmeter en kilometerteller vallen beide uit en nu ook op andere plaatsen. Zal volgende week de sensor vervangen. Is dit een kwestie van plug en play of komt hier meer bij kijken.

Het merk van de klok is jaeger

Romias (0), 14 jaar geleden

b

peterlimburg (0), 13 jaar geleden

Nou Zeg, komt mij zo bekend voor, heb er zelf al een hele poos last van, en ook steeds op dezelfde pekken, zowel op de heen als op de terug weg.

pieterp9094 (0) PRO, 13 jaar geleden

Is niet zo moeilijk, soms moet je de bovenkant van de sensor afdoppen en even het asje dat er mee uit komt omzetten naar de andere sensor. Is maar een imbus die los moet.

Romias (0), 13 jaar geleden

Ik heb de sensor vervangen. Probleem is opgelost alleen had ik een afwijking op de teller van 10 km. Dit kwam doordat er een ander tandwieltje op de nieuwe sensor zat.

peterlimburg (0), 13 jaar geleden

Waar zit dat ding precies als je voor de motor staat eventueel welke kleur?? Waar heb je die sensor verkregen en hoeveel kost zo'n dingetje ??

Groet Peter

pieterp9094 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zit op boven op het huis van de versnellingsbak, om precies te zijn net boven de plek waar de rechter aandrijfas uit de versnellingsbak komt. Je zult onder de auto moeten zijn, tussen schutbord en vernellingsbak. Dealer heeft zo'n sensor en reken maar op een dikke 100 euri. Een klein spiegeltje is handig om eerst te kijken hoe het zit om hem daarna te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.