Peugeot Partner: startmotor bij bedrijfs temperatuur

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900

na onlangs elektrische problemen te hebben gehad , is er al een volgend.

Bij koude motor start hij normaal ,maar na de motor op bedrijfs temperatuur is wilt hij soms niet starten, gloeirelais werkt ,alleen startmotor wil niet draaien.
als ik dus motorkap openlaat en +-15 min wacht zodat hij kan afkoelen,,. wil hij terug starten .

zijn dit tekens van een kapote startmotor , of van elektrische aard.(omdat ik nog 1 draad over heb wat volgens plan staat hangt afvan uitvoering)-zie post elektrische schema

groetjes

strype

Geplaatst door strype (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de startmotor niet wil werken hoor je dan wel een klik?
En als je op dat moment de dunne draad van het startrelais haalt en met een losse draad aan de accu Plus-pool hangt?

strype (0), 14 jaar geleden

[quote=oldford]Als de startmotor niet wil werken hoor je dan wel een klik?
En als je op dat moment de dunne draad van het startrelais haalt en met een losse draad aan de accu Plus-pool hangt?[/quote]
ja de klik is er ,alleen wil start motor niet ronddraaien.Heb vandaag auto 3 x maal gewoon kunnen starten .op koude motor dus.maar ik ben niet gaan rijden zolang ik niet weet wat de oorzaak is. heb de auto nogthans nodig voor werk.

het is enkel als ik even gereden heb,bij warme motor dat hij weigert te starten .wat jij zegt ivm met die draad kan ik dan alleen proberen als het voorvalt.
Welke dunne draad bedoel je ? die op de kleinste moer zit .want je hebt 2 dikke draden en de andere 5 zitten in een stekker.

strype (0), 14 jaar geleden

vandaag toen hij weer niet wou starten na een korte rit ,ben ik te weten gekomen dat de startmotor maar 6V krijgt als het probleem zich voor doet .

strype (0), 14 jaar geleden

ok, heb het probleem gevonden, het zit hem in de relais van de startmotor, namelijk de draadstang waar je de rechtstreekse + op aansluit. die heeft speling.daar door dat hij soms start en dan niet ,,hebben het getest . de + aansluitng voorlopig tussen 2 moeren aangesloten zodat deze minder kracht zet op de draadstang,,

probleem niet meer voorgekomen ,, moet dus toch andere startmotor zetten want relais van startmotor vind je niet apart.

grts

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.