Peugeot 406: Klepdekselafdichting en overschakelen gas

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: XU7JP4-1.8 16V

Ik heb recentelijk mijn kop vervangen en heb toen alle pakkingen nieuw bestelt. Echter ik heb pakkingen bestelt als klepdekselpakkingen, maar volgens mij horen die thuis onder de nokkenas (0249.A2 en 0249.A3). Als dit zo is, moet je dan de kleppendeksel afdichten met vloeibare pakking?

De auto liep in eerste instantie kort op gas (eerste keer starten) en schakelde toen weer over op benzine. Een week later heb ik met de auto gereden (5 km) waarbij hij op gas bleef rijden, maar weer overschakelde op benzine toen de auto stationair stond te draaien.
Kan dit zijn omdat de auto zo lang stil heeft gestaan (6 maanden) en het gas bijvoorbeeld in kwaliteit o.i.d. is achteruit gegaan? Ik moet overigens nog wel voor de eerste keer tanken.

Prutser Kris

Geplaatst door Prutser Kris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 15 jaar geleden

Die 2 pakkingen zijn zeker van de kleppendeksels! Nummer 14 en 15 op het plaatje.

[url=http://img520.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img520.imageshack.us/img520/8353/...[/img][/url]

Prutser Kris (0), 15 jaar geleden

Contact met de Peugeot dealer heeft de oplossing geboden: de betreffende pakkingen zijn pas vanaf een bepaald motornummer toegepast. Bij de eerdere motornummers (waaronder die van mij, uit 10-1996) moet de hele kleppendeksel vervangen worden omdat daar af fabriek een pakking op gemonteerd is.
Dit grapje kost 160 incl. ten opzichte van 25 euro voor de pakkingen die ik nu heb...
Hoe bedoel je koppelverkoop....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum