Peugeot 206 2011: Klepspeling stellen

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1100

Hallo iedereen,
Ik ben nieuw hier op dit forum...
Ik heb hier thuis een Peugeot 206+ Van 2011, een 1.1l benz. Dit is de auto van mijn schoonbroer deze was laatst ineens stil gevallen..
Koppakking kapot en paar tanden van distributie af. Nu heb ik deze vervangen en test rit gedaan. Maar ik zag dat de klep speling gesteld kan worden van deze modellen, nou heb ik gehoord dat je dit niet mag doen met op tuimelen te zetten? Zelf werk ik aan vrachtwagens (DAF) en daarbij mag je ze ook niet op tuimelen zetten. Ik beschik over autodata en de klepspeling staat er op maar niks over het stellen zelf.
Hierbij hoop ik dat iemand mij kan helpen, de wagen draait mooi en tikt niet maar zou ze graag gesteld willen hebben want de kleppen heb ik eruit gehad en uitl kleppen vervangen.

Alvast bedankt iedereen😃

Tilly013

Geplaatst door Tilly013 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sleutelaar1952 (0) PRO, 3 jaar geleden

U hebt kennis genoeg zie ik, als kleppen niet tikken en toch iets speling hebben moet het goed zijn , het kan met n gemaakt spatscherm en lopende motor gecontroleerd worden door er dan een dun voeler maatje tussen door te halen . Eigenlijk niet nodig

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

Sorry hoor @ sleutelaar1952, maar volgens mij stamt deze methode van kleppen stellen/controleren nog uit de tijd van de hele oude Opels? En voor wat betreft de kennis van vraagsteller: mij lijkt het gebruikelijk dat zeker na het vernieuwen van diverse kleppen, als eerste de klepspeling wordt afgesteld/gecontroleerd alvorens te gaan proefrijden enz.

    Sorry Hans toch gebeurd het nog steeds bij niet hydraulische kleppen en deze is 9 jaar oud .... - sleutelaar1952 (0) PRO, 3 jaar geleden

harry4203 (525) PRO, 3 jaar geleden

stellen met draaiende motor stamt idd uit de tijd van de opel record ed. deze auto moet je wel stellen, maar dan volgens een voorgeschreven volgorde die we adh van een chassisnr wel even willen opzoeken.

dick407sw (0), 3 jaar geleden

Zie het bijgevoegde schema van afstellen.

dick407sw (0), 3 jaar geleden

2e poging om afbeelding toe te voegen. :-)

check

Beste antwoord, geplaatst door dick407sw (0), 3 jaar geleden

Uitlaatklep geheel geopend van Inlaatklep stellen Uitlaatklep stellen
Cilinder nr.1 Cilinder nr.3 Cilinder nr.4
Cilinder nr.3 Cilinder nr.4 Cilinder nr.2
Cilinder nr.4 Cilinder nr.2 Cilinder nr.1
Cilinder nr.2 Cilinder nr.1 Cilinder nr.3

Tilly013 (0), 3 jaar geleden

Heren, dankjewel voor jullie reacties. Ik ga het proberen op de manier van dick407sw. Ik denk niet dat ze veel geregeld moeten worden maar mij gaat het om het principe.
Allemaal heel erg bedankt 😊

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.