Peugeot 206: knipper relai

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d

hallo ik heb een probleem met mijn knipperlicht.kan iemand mij vertellen waar de relai zit voor de richting aanwijzers
ik denk dat namelijk dat i stuk is. omdat i het niet meer doet als ik mijn richting aanwijzer naar links of rechts zet
hij klikte niet goed en de lampen doen het niet meer erg gevaarlijk heel af en toe doet i het een keer of blijft i hangen.
ik hoor graag een reaktie gr djairo

djairo snellen

Geplaatst door djairo snellen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het relais voor/van de richting-aanwijzers zit in de BSI en is geen los te vervangen onderdeel. De BSI is de zwarte, plat liggende kast onder de zekeringskast met aan de voorzijde een stuk of 4-5 zekeringen erin. Omdat je ook aangeeft dat de lampen het niet doen, gaat mijn vermoeden uit naar de stuurschakelaar die defect is. Dit komt vaker voor. Probeer eens wat te spelen (beetje op en neer, heen en weer) met deze hendel om te kijken of de richting-aanwijzers en verlichting het dan wel doen. Bedien voor de zekerheid ook nog even de alarmlicht-schakelaar.

Uiteraard kan het probleem van lampen (dimlichten zul je bedoelen) ook gewoon 2 kapotte lampen zijn! Je zult niet de 1ste zijn die daarmee de mist ingaat.

djairo snellen (0), 13 jaar geleden

Hoi Hans
ik heb de stuurkomschakelaar al vervangen en de lampen zijn niet defect en ik heb een gebruikte bsi kast gehaald maar als ik deze omwissel
doet niets het ik ga nu proberen de relai eruit tehalen en in mijn eigen bsi kast te solderen
ik laat nog wel weten of het gelukt is bedankt voor het reageren

wkhoek (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik vermoed ook als eerste de alarmlichtschakelaar. Als deze niet goed functioneerd, werken de knipperlichten ook niet. Hoe is het euvel ontstaan? misschien na gebruik van de alarm lichtschakelaar? soms helpt het om deze even in te schakelen en bij het uitschakelen te laten flippen. Het oversolderen van een relaitje zou ik nog even mee wachten.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ohw...je bedoeld de lampjes van de richtingaanwijzers i.p.v. dimlichtlampen........dom-dom-dom van me!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.