Peugeot 306: knop blower reageert niet

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Ik heb een probleem met de blowersnelheden. Aanvankelijk blies hij van hard naar zacht uit zichzelf ( alsof er een los draadje was)

De motor van de blower ( onder het dashboardkastje, auto met airbag en airco dus een kloteklus) schhongemaakt en lagertjes gesmeerd. Werkt gewoon.
Vandaag op de sloop een nieuw instrumentarium ( de drie knoppen voor temperatuur, blowersnelheid en kleppen ) gehaald en zojuist vervangen. Het resultaat is dat de blower nu nog maar een snelheid hanteert, de laagste.

Was de unit van de sloop niet goed en moet ik het nog eens proberen met een andere unit of zit het probleem ergens anders in?

Tevens, ik kan de luchtcirculatie niet op de voeten instellen. Nu alles toch los was heb ik de kabel nagekeken. Die trekt niet meer in of uit. Hoe kan ik dat verhelpen? Zou lekker zijn, warme voetjes met dit ijsklompenweer. Bedankt voor jullie input!

Gerardklm

Geplaatst door Gerardklm (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

die kabel wordt op z'n plek gehouden door van die stalen klemmetjes er kan er eentje afliggen natuurlijk,je moet even kijken als je de schuif bediend of dan de buitenkabel ook mee gaat deze moet niet mee gaan,en de blower is vaak voorschakelweerstand probleem of kapot of slechte kontakten,uuhhhmmmm die kabels heb je toch wel op de juiste plek weer teruggezet???

Gerardklm (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.

Die kabel werkte al een tijdje niet meer. Ik heb ze dus niet verkeerd gemonteerd. Het staalkabeltje beweegt niet meer in de plastic huls, muurvast. Geen idee waar die kabel naartoe gaat, natuurlijk nul ruimte in dat dashboard.

En die kachelweerstand zou het kunnen zijn? Zit die dan bij het motortje van de blower of ergens anders? En met slechte contacten, bedoel je dan de contacten op het printplaatje van de bedieningsunit? Als ik namelijk mijn vinger over twee punten haal, gaat de blower harder.

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

als jij met je vingers ergens overheen gaat en hij reageert denk ik toch dat je al weet waar je moet zoeken.

Gerardklm (0), 13 jaar geleden

Ik heb dus gewoon een andere kapotte plaat van de sloop gehaald bedoel je? Ik ga weer even op zoek naar een nieuwe, hoop dat dit het is. Bedankt vast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum