Peugeot 307: Koelings problemen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo.
Ik heb tijdens warm/heet weer problemen met de temperatuur van mijn Peugeot 307 SW 1.6 automaat uit 2003. Als de temperatuur boven de 95 graden komt. Gaat de automaat in noodloop. Schakelt dan veel later over waardoor de motor nog heter wordt. Ook in de bergen bij veel schakelen zie de temperatuur snel oplopen, krijg je hetzelfde probleem bij normale omgevings temperatuur. Je kan de automaat dan niet meer op handmatig zetten. Als ik dit probeer te voorkomen door op handmatig te schakelen, schakeld de computer op een gegeven moment automatisch naar drive en heb je hetzelfde probleem. Laat en heel schokkerig overschakelen. Je moet dan stoppen en wachten totdat de motor is afgekoeld. De fan kan het dan niet meer koelen. Heb de automaat zo’n 2 jaar geleden laten spoelen en weer nieuwe olie in laten doen. Bij het probleem gaat er geen motorlampje branden en de automaat geeft geen foutcode op de display.
Iemand misschien een suggestie of hetzelfde meegemaakt en dit kunnen verhelpen? Hopelijk lees ik het

bartvanderlinden

Geplaatst door bartvanderlinden (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Is het de motor die moet afkoelen of de bak.Als het de bak is,zou ik er een extra koeler voor plaatsen.Als het de motor is,kan het van alles zijn .De thermostaat,de waterpomp,de radiateur,ma.w. alles dat met koeling te maken heeft.Ik denk dat de bak te heet wordt.
Ferry

bartvanderlinden (0), 4 jaar geleden

Je ziet de temperatuur van de motor oplopen. Maar weet helaas niet of dit door de automaat komt. Hij schakelt wel heel veel. Komt vooral dan door de bergen of hier in Nederland door de file. Als je constant rijd heb je nergens last van.

bartvanderlinden (0), 4 jaar geleden

De fan doet het wel. Heb hem laatst gehoord toen ik de motor uit had gezet. De fan draaide nog een tijdje door. Misschien is de temperatuurschakelaar zelf die niet helemaal lekker is. Kun je natuurlijk testen in een pannetje water op het vuur. Zal ik eens doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum