Peugeot 306: Koelleiding

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedemiddag,

Vanmorgen is er op de snelweg een scheurtje ontstaan in een leiding met koelwater. Een nieuwe leiding monteren zou moeten lukken alleen heb ik geen idee welke leiding ik moet kopen. Het is de leiding na de dikke leiding (vanaf de radiateur) die op het blok is gemonteerd. De leiding met het scheurtje zit in de leiding die vanaf de motor richting de achterkant van het blok loopt.

Zou een alternatief zijn om de leiding goed met ducktape in te tapen en de circa 100 km naar de dealer te rijden (uiteraard met een goede voorraad koelvloeistof)?

Alternatieven zijn welkom!

Alvast bedankt.

vendetta17

Geplaatst door vendetta17 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

205freak (0), 13 jaar geleden

Je kunt leiding doorsnijden op plek van scheurtje.
Buisje erin en leiding met slangenklemmen op het buisje vastzetten.
Dan naar de dealer rijden
Lekt het erg?

vendetta17 (0), 13 jaar geleden

Bedankt!

dat ga ik morgen proberen. Het lekte redelijk hard maar de slang was niet over een grote lengte gescheurd. Gelukkig had ik het op tijd door en is de motor niet droog gekookt!

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Locale garage geen optie? 100 Km is nog al een eind, en als je 205's noodreparatie wil gebruiken weet je ook hoe je een koelsysteem moet ontluchten, anders kan de kop er ook nog eens af...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum