Peugeot 308: koelventilator blijft soms draaien

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 16hdi

Soms na korte of lange rit en men legt de wagen stil en blijft de koelventilator abnormaal lang draaien. klant haalt de na 5minuten de plus klem van de batterij om een lege batterij te voorkomen. Het rare is bij uitlezen geen foutcode, alle vloeistofpleilen zijn oke en motor loopt ook niet warm of krijgt ook geen abnormale druk op het koelsysteem en temperatuurmeter blijft netjes op de 90 graden. Bij een rit met airco in of uit geschakeld geeft ook geen verandering. Vindt dit een raar probleem en weet niet goed waar beginnen. groetjes

steve verrek

Geplaatst door steve verrek (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 10 jaar geleden

Niets doen, is normaal geeft in feite aan dat het roetfilter verstopt begint te raken.het rijden van veel korte ritje's waardoor de normale regeneratie niet wordt afgemaakt kan hier een oorzaak van zijn. Meestal na een flinke rit op de snelweg wordt het wel wat beter.

steve verrek (0) PRO, 10 jaar geleden

klant had wagen terug binnen gebracht toen hij het probleem met de koelventilator had en ben er is een stevige rit mee gaan rijden en de klant uitgelegd waarom dit nodig was en inderdaad hij doet alleen maar hele korte ritjes. raar maar waar het probleem blijkt opgelost te zijn en hebt toch ook maar aangeraden af en toe een goede roet reiniger te gebruiken bij het tanken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.