Peugeot 406: Koelventilatoren 2.0 ST

Bouwjaar: 1998

Ik heb een probleem met de koelventilatoren van mijn 406 ST 2.0 uit 1998. Bij langer stationair draaien loopt de temperatuur van het koelwater tot boven de 100 graden (volgens het metertje). Navraag bij mijn vader (heeft een 406 1.8) leerde dat bij ca 95 graden de koelventilator moet aanslaan. Ik heb de zekeringen nagekeken en ook de relais voren bij de ventilatoren geconroleerd. Dit was allemaal in orde. Als de wagen loopt en de airco slaat aan, draait de ventilator aan de passagierskant op volle snelheid. De andere blijft stilstaan. Bij mijn vader draaien dan beide ventilatoren langzaam. Wanneer de bruine stekker bij het thermostaathuis wordt losgetrokken draait ook alleen de ventilator aan de passagierskant op volle snelheid. Wederom draaien bij mijn vaders auto dan beide ventilatoren maar dan wel op volle snelheid. Heeft iemand enig idee wat hier mis kan zijn?

Richard9685

Geplaatst door Richard9685 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Lijkt mij op één van de relaisjes of van de weerstanden.

Richard9685 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tip.
De relais heb ik al doorgemeten en deze werken prima. Waar kan ik de weerstanden vinden en kan ik deze doormeten?

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn geen weerstanden, het is een serie - parallelschakeling van de 2 ventilatoren met 3 relais

keek60 (0), 19 jaar geleden

Bij mijn 406 2,1 td draaien de vennen beiden als ze langzaam draaien. bij extra moeten koelen gaat de linker ven hard draaien terwijl de rechter juist gaat stilstaan. vindt dit ook vreemd, maar misschien hoort het.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.