Peugeot 206: Koelvloeistof lampje blijft waarschuwen stop

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400

Het lampje van de koelvloeistof gaat branden en er komt stop op het display te staan. Temperatuurmeter gaat niet omhoog en werkt goed. De auto gebruikt ook geen koelvloeistof , de bedrading is nagekeken en er zit een nieuwe sensor in. Een universele garage heeft de auto uitgelezen en kon niks vinden. Ook hebben we een probleen met wegrijden als de auto al gereden heeft. Als we na een korte tijd weer weg willen rijden en gas geven wordt daar totaal niet op gereageerd pas na een 20 seconden kun je weer echt gas geven en rijdt de auto weg. Heeft iemand enig ideen wat dit inhoudt en wat er aan gedaan kan worden.
Alvast bedankt voor eventuele tips en reacties.

decibar

Geplaatst door decibar (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (485) PRO, 11 jaar geleden

voor probleem 1, kijk eens of de koelvin wel correct werkt. voor probleem 2 is een softwareupdate voor de motorcomputer beschikbaar. het beste is in dit geval toch even naar de dealer.

decibar (0), 11 jaar geleden

De koelvin werkt correct ook is alles uitgelezen en de storingen " verholpen¨ maar desondanks blijft het lampje weer branden en piepen nu zeggen ze dat het aan de verbranding ligt of aan het roetfilter en dat er vuile stoffen zijn die eruit moeten worden gereden.

Peugeot604 (0) PRO, 11 jaar geleden

als de motorgegevens goed zijn ingevuld, dan heeft deze auto geen roetfilter.... (of achteraf een retrofit filter geplaatst?)

welk lampje gaat precies branden, van de koelvloeistof temperatuur of het niveau? en welke sensor is vervangen?
mijn ervaring is dat de niveausensor nog wel eens problemen geeft, deze zit in het expantievat.

decibar (0), 11 jaar geleden

Het lampje van de koelvloeistof gaat branden ( het tekentje) en er brand een lampje met STOP en dan gaat er ok een piepgeluid af. De sensor van de koelvloeistof is vervangen en alle bedrading is al nagekeken. Ik weet niet of de auto een filter heeft maar daar haddden ze het bij de dealer over. Maar is het zo dat je de vuiligheid uit de auto moet rijden?

Ampien01 (0), 8 jaar geleden

Het kan zijn dat de contacten van bekabeling met de relais (2) en de weerstand achter de bumper naast de ventilator voor de radiateur, gecorrigeerd zijn. Dat geeft bij mij die storing. Verholpen door schoonmaken en deels vervanging van kabelschoentjes. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum