Peugeot 3008 2010: koelvloeistof lekkage

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FV, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115
offgridcentrum

deze 3008 is steeds koelvloeistof kwijt heb systeem onder druk gezet maar geen lekkage te zien iemand een idee waar het probleem kan zitten.
Gr Rob

gloeier

Geplaatst door gloeier , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 3008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

hans4074 PRO, 2 jaar geleden

De THP (5FV) 3 meest voorkomende koelvloeistof lekkages: waterpomp, thermostaat huis op de naad en/of afdichting oliefilter huis tegen het motorblok.

gloeier, 2 jaar geleden

Is het toch raar dat je nergens iets ziet lekken

hans4074 PRO, 2 jaar geleden

Ehhh....op afstand lastig te beoordelen hoe goed of lang jij kijkt/zoekt? Het kan ook verschil maken of motor koud of warm is.
Bij oliefilter huis en thermostaat huis is het lastig te zien, maar vaak te herkennen aan witte sporen.

gloeier, 2 jaar geleden

Ga morgen weer kijken maar heb wel goed gekeken auto op de brug gehad onder druk gezet toen motor warm was diverse dingen verwijderd om beter te kunnen zien nergens iets te zien van resten koelvloeistof of dat er ergens iets lekt wat wel vreemd is dit was een week geleden daarna 4 dagen geen koelvloeistof verlies gehad en nu begint het dus weer auto wel gewoon die 4 dagen gebruikt

hans4074 PRO, 2 jaar geleden

Ja dat is inderdaad vreemd. Als het thermostaat huis lekt, zie je sporen bovenop de versnellingsbak en langs onderzijde aan de achterzijde van de versnellingsbak.
De rubberen pakking tussen oliefilter huis en blok droogt uit en breekt dan. In dat geval zie je witte sporen aan de voorzijde net naast/achter de katalysator. Het wordt daar flink heet, dus een kleine lekkage zal niet direct zichtbaar zijn in de vorm van vloeistof.

gloeier, 2 jaar geleden

Bedankt voor de uitleg ik zal morgen gaan kijken of ik iets kan zien,laat het je dan weten.
Gr Rob

firedriver, 2 jaar geleden

Deze weekend nog een Fiat 500 gehad, lekkage thermostaat, was ook duidelijk te zien.
gr

gloeier, 2 jaar geleden

De auto weer op de brug gehad en onder druk gezet maar net als vorige keer nergens wat te zien toen de de brug naar beneden deed zag ikdat exspansie vat nu leeg was ,maar waar was het gebleven .
Heb de oliepijl stok er uit gehaald stond dus boven maximaal olie maar afgetapt zat er dus 6 liter in normaal 4,25 liter conclusie koelvloeistof komt in de olie.
Nu de vraag hoe volgens mij 2 mogelijkheden koppakking of olie koeler auto loopt gewoon goed dus koppakking denk het niet vraag is dus kan een olie koeler ook lek raken niet naar buiten toe maar naar binnen ??

check

Beste antwoord, geplaatst door hans4074 PRO, 2 jaar geleden

Ik zou toch eerst gokken op de door mij bedoelde rubberen pakking van oliefilter huis. Het is een pakking die zowel het oliekanaal als koelwater kanaal afdicht. Plaats het chassisnummer eens? Kijk ik voor jou.

gloeier, 2 jaar geleden

Heb de pakking al besteld volgende week maar los sleutelen en hopen dat dit het probleem is

hans4074 PRO, 2 jaar geleden

Bestel gelijk de uitlaat pakking tussen kat en turbo, de 3 tapeindjes + speciale moeren en de uitlaat klem tussen kat en voorpijp onder de motor ook mee. De kat moet namelijk verwijderd worden om de bewuste pakking te vernieuwen.
Dit moet eraf om bij

gloeier, 2 jaar geleden

Oh oké geen simpel klusje dus zal morgen bellen dat ze dit ook bestellen bedankt voor dectip

gloeier, 2 jaar geleden

Oliekoeler en pakkingen vervangen probleem op gelost bedankt voor de tip

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.