Peugeot 3008 2010: koelsysteem

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FV, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 115

Hallo,
ik ben in het bezit van een 3008 met 1.6 THP uit 2010 met het volgende probleem: een half jaar geleden deed de airco het niet meer en na het vervangen van het thermostaathuis (met nieuwe sensors) werkt deze weer echter de motortemperatuur loopt niet meer op alleen als ik stilsta en een tijdje gasgeef dan gaat hij naar de 90 graden als je dan gaat rijden koelt hij weer af tot zo'n 60 graden. volgende zaken al uitgevoerd:
uitlezen geeft geen storing, koelsysteem weer ontlucht heeft niet geholpen, wat mij opvalt is dat de koelvin zacht gaat draaien na een tijdje stationair motor is dan nog lang niet warm ook wordt de radiateur al warm en als hij net gestart is draait de waterpomp al, is dit goed ivm afschakelbare waterpomp?
heeft iemand nog een idee of zal er toch weer een nieuw thermostaathuis gemonteerd moeten worden.

buz

Geplaatst door buz , lid sinds 4 weken geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 weken geleden

Zou het thermostaathuis en de waterpomp eens laten controleren op juiste werking . Waar is mee uitgelezen , bij de dealer of alibaba kastje ?

buz, 4 weken geleden

Bedankt voor de reactie, hij is toen uitgelezen en sofware geüpdate bij Auto Palace ik lees hem zelf uit met een elm 327

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.