Peugeot 306 ST 1.8: Koelvloeistof verversen

Bouwjaar: 1995

Ik wil vandaag de koelvloeistof verversen. Moet ik nog ergens op letten? Ik heb namelijk wel eens iets over het ontluchten van het systeem gehoord, maar iemand vertelde me ook dat als ik rustig te werk ga dat niet nodig is. Ik neem aan dat deze persoon bedoelt dat ik de nieuwe vloeistof en rustig in moet gieten zodat het systeen zich weer langzaam kan vullen.

Groet,
Eric

Eric2761

Geplaatst door Eric2761 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RAH (0), 18 jaar geleden

Als de vloeistof er vuil is is het ook verstandig om het koelsysteem even flink door te spoelen. Daarna koelvloeistof bijvullen en ontluchten. Elke motor heeft een paar punten waar een dopje of schroefje losgedraaid kan worden waar vervolgens de overtollige lucht uit kan ontsnappen zodat er geen luchtbellen in het koelsysteem zitten. Daarna de motor starten en laten warmdraaien tot de koelvin 2 x is aangeslagen. Daarna indien nodig vloeistof niveau bijvullen. Let wel op bij het losdraaien van de dop als de motor warm is.

Eric2761 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Hoe kan ik het systeem doorspoelen? Kan ik dat zelf?

Eric2761 (0), 18 jaar geleden

Nog een andere vraag. Ik moet op 4 plekken ontluchten: 1. thermostaathuis, linksonder aan de radateur, aan dashboardzijde van de wagen en ik moet het motorblok aftappen. Maar waar moet ik het motorblok aftappen. Ik neem aan dat ik ervoor onder de auto moet kruipen, maar zou iemand mij kunnen vertellen waar ik dat aftappunt moet zoeken?

RAH (0), 18 jaar geleden

Doorspoelen kan gewoon met de tuinslang. Daarna wel weer het hele systeem goed laten leeg lopen. Waar je dat aftap punt kan vinden weet ik niet. Je zal er wel voor onder de auto moeten kruipen, maar waar de plug zit weet ik niet.

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is zeer belangerijk een degelijk produkt te gebruiken!! Er is namelijk veel rommel op de markt: bevriezen doet da niet, maar alles opvreten wel.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.