Peugeot 307: koppakking - cilinder ?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Onlangs met peugeot 307 Sw op autosnelweg in panne. Zwarte rook + plots hevig versnellen en dan volledig stil gevallen. Getakeld door wegenwacht dewelke meting deed: cilinder 1 te weinig vermogen - injectieprobleem. Bij nazicht in de garage: opvoerpomp defect (werd vervangen) + diesel in olie (cilinder defect). Volgens de garagist stijgt hierdoor uiteraard constant het oliepeil en is er geen redden meer aan (auto van 2004 en 150D km).
Vervolgens heb ik de wagen terug opgehaald enkel met vervangen opvoerpomp. Het ganse verhaal is enorm bizar nu ik zelf met de auto gereden heb:
- de auto trekt perfect; houdt niet in, geen enkel probleem bij acceleratie; draait perfect stationair (raar met defecte cilinder)
- enorme rookontwikkeling uit uitlaat van grijze kleur met een geur zoals ongeveer petroleum, kerozine
- peil koelvloeistof was erg laag, bijgevuld, na stationair draaien van 1 uur heb ik ruim 2 uur gewacht - peil is gestegen met 0,5 cm. Geeft donkerbruine kleur hoewel ik blauwe koelvloeistof had toegevoegd.
- oliepeil nagekeken. Heeft dezelfde geur als rook uit uitlaat. Is zo goed als stabiel gebleven na 1 uur stationair draaien.
- bij indrukken koppelingspedaal begint de auto hevig te "bokken" stompen - je voelt duidelijk de trilling in het pedaal en hoort het rechts van het motorblok.
- het toerental blijft constant ook bij stationair draaien
Is dit alles nu een gevolg van een defecte/gescheurde cilinder of is er nog meer aan de hand ? Kan dit niet eerder duiden op een defecte koppakking ? Iemand enig idee van mogelijk kostenplaatje ?

poliant

Geplaatst door poliant (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Je zou de auto tocj laten controleren door het diagnosecentrum van VAB wegenhulp?
Wat is daar uit gekomen?

master (0), 13 jaar geleden

het zou ook de koppakking kunnen zijn.. wellicht even goed laten meten bij de vakgarage?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum