Peugeot 607: koppeling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: EW12J4

Plotseling geen koppeling meer. Ontdekt dat remoliereservoir onder slang voor voeding koppelingscilinder is gedaald. Heb een paar keer ontlucht, waarbij ik de ene keer wel een mooie volle straal zie stromen en bij een volgende pedaalslag maar een klein flutstraaltje krijg.
Remolie is mooi zuiver. Heeft iemand al eens moeite gehad met ontluchten hiervan? Moet ik nog even doorgaan met ontluchten, omdat er bv een hoog punt in de leiding zit met luchtbel?
Heb in totaal 50 slagen gemaakt ongeveer. De beste wensen allemaal, Peter.

pepetug

Geplaatst door pepetug (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij is je koppelingscilinder lek / defect..

Die remvloeistof moet ergens heen zijn gelopen, en lekken of plotseling zakken mag niet.

Gr Stefan

pepetug (0) PRO, 14 jaar geleden

Dank je Stefan.
Is precies mijn gedachte. Peugeot heeft echter een manier uitgevonden om de monteur om de tuin te leiden, heb ik ontdekt. Via de wp cd-rom erachter gekomen, dat er een ontluchtingsprocedure is. Heb dit een keer of 5 uitgevoerd en jawel hoor! We hebben weer koppeling.
De remvloeistof is dus gewoon in de cilinders verdwenen vanwege voeringslijtage en zodoende is het niveau onder de toevoerslang van de koppelingscilinder gekomen. Ik vind dit wel een knullige constructie, hoor. Gelukkig geen lucht in ESP- pomp gekomen, dan had ik weer richting Peugeot gemoeten voor een computer begeleiding voor ontluchten van ESP-systeem.
Bedankt voor je reactie, Peter.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.