Peugeot 308 2015: Koppeling

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: HN01, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 81

Na langdurig rijden in, franse, file kwam plotseling het koppelingspedaal maar half terug. Kon wel met voet helemaal terug getrokken worden. Bij het opkomen van de koppeling trilde de auto fors en schudde fors. Dit bleef zich herhalen tot file voorbij was. Daarna functioneerde koppeling op een gegeven moment weer normaal., ook berg opwaarts.
Geraadpleegde garage kon niets abnormaals , meer, vinden.
Wat kan oorzaak zijn geweest of misschien nog zijn en zou verder rijden verstandig zijn.

haganum

Geplaatst door haganum (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

memos (10) PRO, 4 jaar geleden

Kan met de file te maken hebben. Misschien de koppelingsplaat te warm geweest. Als het nu weer goed is zou ik er niets aan doen. Preventief loshalen lijkt me niet slim gezien de kosten. Maar het kan zijn dat de plaat toch schade (overmatige slijtage) heeft opgelopen en eerder dan verwacht de koppeling aan zijn eind raakt.

haganum (0), 4 jaar geleden

Koppeling bleef toch wat afwijkend gedrag hebben. Garage heeft toen 20 km proefgereden en constateerde dat koppelings- ontvanger defect was. Vervangen van ontvanger en zender heeft veel verbetering gegeven. Probleemloos rit kunnen voortzetten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.