Peugeot 206: koppeling kapot?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000cc gti

hey mannen,
heb probleem met m'n koppeling of versnellingsbak...eergisteren stapte ik na enkele (probleemloze) korte ritjes in m'n auto en kreeg ik hem niet meer in versnelling,geen van allen.
toen een kameraad me kwam wegslepen werkte na een twintigtal meters trekken plots weer elke vitesse.
Gisteren eerst weer geen probleem,tot bepaald moment weer in geen enkele versnelling in te krijgen tenzij de motor niet draaid,want dan doet hij het wel...heb ook nooit een slijtage van koppeling gemerkt ofzo.
als de motor draait en ik duw koppeling in en probeer ik 'm in een versnelling te zetten dan voel ik wel dat de auto enigszins beweegt maar krijg 'm niet in vitesse.
de ontkoppelingskabel is nog intact en beweegt als koppelpedaal ingduwd wordt.
Zou dit een kapotte drukgroep kunnen zijn? Of is het probleem veel groter dan ik dacht en is de versnellingsbak naar de haaien?
Iemand een suggestie?
Thnx en alvast bedankt voor u reactie

dimi2250

Geplaatst door dimi2250 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Bij een van mijn vorige auto's had ik een iets lichtere vorm van jouw probleem. Dat bleek uiteindelijk een losse gaffel te zijn, met een puntlas hersteld door de garage en nog jaren mee gereden... (De hefboom waar de koppelingskabel op aangrijpt zat los ten opzichte van de as die het koppelingshuis in ging. Effect is dan dat de zaak wel beweegt maar de koppeling komt niet of niet geheel vrij - zodat je 'm niet in z'n versnelling krijgt).
suc6
Peter

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad zou het de koppelingbediening kunnen zijn of de koppeling zelf, maar niet de bak.

Gr.

dimi2250 (0), 17 jaar geleden

hey jongens...bedankt voor jullie reactie en zoals ik reeds vermoede was't de koppeling die de geest had gegeven...
ik heb ze vandaag vervangen en ja hoor geen twijfel meer mogelijk,blijkbaar heeft de drukgroep het begeven en zo de koppelplaten er lekker mee beschadigd.
heb bij het vervangen niet veel problemen gehad maar wou toch nog ff iets aan jullie vragen...hoeveel liter olie moet ik in m'n versnellingsbak steken?

groetjes

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ai, weet ik zo niet precies. Staat misschien in het boekje van de auto? Als de bak helemaal leeg is, zou ik beginnen met ongeveer 1,5 tot 1,75 liter. Dan zit je er niet ver naast, volgens mij. En loopt ie zeker niet stuk.

Gr.

harry4203 (415) PRO, 17 jaar geleden

1.9ltr om precies te zijn.

dimi2250 (0), 17 jaar geleden

ik heb er 2 liter in gegoten....kan ik er best proberen een beetje uit te halen of is dit geen ramp?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Geen ramp. Mooi laten zitten.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.