Peugeot 206: storingsmeldingen computer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 206 16v gti

Wij hebben een peugeot 206 16v gti gekocht van 2000 met 70.000 km die naar later bleek 2 jaar heeft stilgestaan bij de dealer. Wij kochten hem bij een dealer, 300 km van waar wij wonen, zonder garantie.Op weg naar huis, dus bij de 1e 150 km ging het lampje branden van het remvloeistofniveau en de abs. Dit ging na een kilometer of 100 weer uit. Na nog geen 600 km (totaal) ging het lampje branden van de motordiagnose. We hebben hem naar een garage in de buurt gebracht en laten uitlezen. Er kwamen 7 foutmeldingen te voorschijn t.w:
PO338 krukas
PO135 lambda verwarmingskring 1
PO122 gasklep pedaalstandsensor
PO327 klopsensor 1
PO650 sturing uitlaatgaslamp
P1525 stationairsteller kortsluiting
PO170 brandstofcorrectie CIL.bank 1
Bij de garage waar we hem hebben gekocht hebben ze hem onder de motorkap met een hogedrukspuit schoongespoten dus dachten we dat het misschien een probleem van vocht was in de computer. Deze is er echter uitgehaald en dat blijkt het niet te zijn. De foutmeldingen blijven. Wat ik ook nog moet melden is dat ze de originele radio eruit hebben gehaald en er een (nieuwe) radio/cd speler van ons hebben ingezet. Deze gaat automatisch uit als je hem harder zet dan 16. De auto rijdt als een trein en daarom is onze vraag wat er aan de hand kan zijn. Of het door het lange stilstaan kan komen misschien. Dat er misschien een storing in het instrumentenpaneel zit. En natuurlijk wat de oplossing zou kunnen zijn. De garage bij ons in de buurt wil dat we weer terugkomen, maar wij zijn bang dat het heel veel geld zal gaan kosten zonder dat er daadwerkelijk iets aan de hand is,waardoor wij niet zouden kunnen rijden.

yol

Geplaatst door yol (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Je hebt toch garantie neem ik aan?

Gewoon teruggaan naar de dealer (peugeot?) waar je de auto gekocht hebt.

yol (0), 17 jaar geleden

hadden we dat maar, dat hebben we niet, maar ondanks dat zouden deze problemen zich niet mogen voordoen na zo weinig kilometer gereden te hebben. Maar omdat we geen garantie hebben weten we niet in hoeverre we de dealer (hondadealer) er op kunnen aanspreken.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

indien je geen garantie bent overeengekomen, valt er in het principe weinig te claimen. wel vind ik dat de dealer de auto goed had moeten afleveren, in dit geval zijn hun in gebreke gebleven, op dit laatste kun je nog aanspraak maken.

paul,

harry4203 (430) PRO, 17 jaar geleden

ze hebben iig de radio verkeerd aangesloten. dit kan wel wat rare storingen tot gevolg hebben. ik zou dit erst in orde (laten) maken, en de storingen wissen. en dan maar eens even kijken wat ie doet. misschien is het verstandig , als de storing daarna toch weer terugkomt om hem eens bij een peugeotdealer te laten uitlezen.

yol (0), 17 jaar geleden

We hebben in elk geval genoeg betaald om er naar behoren minimaal de eerste 500 km mee te kunnen rijden zonder mankementen. Maar dat van die radio is waarschijnlijk waar. Dus daar zullen we eerst eens werk van maken. Dank je wel voor jullie reactie.

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Haal bij de Peugeotdealer een verloopstekker met nummer 970678, dan zijn waarschijnlijk de problemen over.

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarom geen garantie dan?

Misschien is de auto toen wel ingeruild om dit probleem, en hebben ze niks gezegt. Dan kan het best dat een auto dan na zoveel km een probleem geeft.

yol (0), 17 jaar geleden

Wij hebben wel contact gehad met de vorige eigenaar van de auto en die heeft gezegd dat hij nooit problemen heeft gehad ,noch electronisch of motorisch. Daarom dachten wij dat het met het lange stilstaan van de auto had te maken.
Bedankt voor de tip met de verloopstekker met nr. 970678.

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Het lange stilstaan is in elk geval niet goed voor de resterende benzine wat er nog in zat. Dit kan best een motorstoring veroorzaken. Tegenwoordig zijn de milieu eisen vrij streng, en de controle op een goede verbranding dus ook.

Anders gooi er maar BP Ultimate bij, deze "super" benzine heeft octaan 98 en heeft zogezegt een reinigende werking wat beter is voor je brandstofinjectoren + betere verbranding en minder koolafzetting.

Robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum