Peugeot 206: Rammel en lekkage portieren

Bouwjaar: 2002

Het betreft een 5-deurs 307 waarbij er een hinderlijke rammel aanwezig is in beide voorportieren. Ik heb de bekleding eraf gehaald en daar blijk het een wit stuk kunststof te zijn achter de deurklink. Weet iemand wat de functie is van dit stukje plastic want het blijft rammelen en daarom wil ik het eraf halen.

Tweede probleem is waterlekkage naar het interieur zowel links als rechts. Water komt tussen binnenbekleding portier en carrosserie naar binnen en loopt dan onder het tapijt. Tegen het portier (tussen carrosserie en binnenbekleding) zit een witte stoffen afdekking, hierdoor komt water naar binnen. Slechte constructie omdat het bij beide portieren is of zit er iets niet goed? Zo te zien is de bekleding er al wel bij beide portieren af geweest.

uibeltje

Geplaatst door uibeltje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

amplifier (0) PRO, 17 jaar geleden

Die witte kap is om inbraak tegen te gaan (ze kunnen niet met een haakje bij het slot komen!) Zou deze dus niet verwijderen, maar beter vastzetten, evt lijmen.
De witte stoffen afdekkingen moeten eigenlijk altijd vernieuwd worden, maar met goede tape alles afplakken gaat ook

uibeltje (0), 17 jaar geleden

bedankt!

Ik laat het kunststof zitten en ga in de weer met waterbestendige tape.

martijn307 (0), 17 jaar geleden

Ik had ook last van een rammel inmijn deur. Ik kreeg voor mij toen de oplossing je kan met een tapje gewoon isolatietape een paar keer wikkelen om je deurvanger. Toen was het bij mij op gelost. Voor het andere probleem kan ik je niet helpen.

uibeltje (0), 17 jaar geleden

Ik dacht het probleem van de rammel in de portieren gevonden te hebben in die witte kap zoals hierboven beschreven maar na het goed vastzetten hiervan heeft het werkelijk niets geholpen. Het lijkt echt uit het slot te komen (zowel linker als rechter voorportier). Iemand nog goede ideeen?

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Antwoord geeft Martijn al.

r visser (0) PRO, 17 jaar geleden

water lekkage komt vaak via de achter portieren als daar naderhand speakers ingebouwd zijn. water komt dan via de speaker kabel.

uibeltje (0), 17 jaar geleden

Ik had mijn eigen topic niet meer goed gelezen na mijn laatste bericht en wat martijn307 aangaf was inderdaad het probleem. Paar stukjes tape en de auto is muisstil.

Wat betreft lekkage, deze heb ik RV en nog niet opgelost. Het lijkt wel langs een kabel te lopen (van de elec. raam bediening). Vandaag weer eens testen met een emmer water.

Overigens had ik ook nog lekkage door het dakraam (af-fabriek) en dat is opgelost door een plastic geultje welke gekit zit in het aluminiumprofiel waar het raam door glijdt opnieuw te kitten. De kit was slecht waardoor er water boven de hemel in het interieur kwam en langs de A-stijl naar beneden liep (en dan is het erg lastig om te achterhalen waar het vandaan komt). Wellicht zijn er nog meer mensen met dit probleem.

jospen (0), 15 jaar geleden

Hallo lees net bovenstaande oplossing mbt de deurvanger/tape

Is dit een blijvende oplossing geweest?
Heb namelijk hetzelfde probleem en betwijfel of een stukje tape blijft zitten?????

Is niet het verstellen van de deur een beter optie??

uibeltje (0), 15 jaar geleden

Dit is een blijvende oplossing. Beetje knullig wellicht maar nu 1,5 jaar verder is de auto nog steeds rammelvrij. Tape laat wel een klein beetje los maar dat is in 1 minuut weer te verhelpen. Het echte probleem is dat het stuk rubber om de deurvanger slijt, deze vervangen is de netste en duurste optie. Ik hou het bij elke 1,5 jaar een nieuw stukje tape.

jospen (0), 15 jaar geleden

Toppie, bedankt voor je zeer snelle reactie!

Ga meteen ff klussen :)

jospen (0), 15 jaar geleden

Toch nog ff een vraag:

Allereerst: HET WERKT!

Top, dank ervoor.

Nu ben ik wel benieuwd wat het nou veroorzaakt. Is die deurvanger gesleten en dus dunnen geworden of kan het zijn dat je hem iets moet verschuiven? (Meer richting binnen , zodat ie wat strakker staat)

Ik vraag dit omdat ik nog garantie heb en anders tzt een nieuwe vanger haal.
Wat kosten die dingen trouwens, mocht je het weten?

THANX

uibeltje (0), 15 jaar geleden

Geen idee. Ik denk dat de deurvanger is gesleten, volgens mij is deze niet af te stellen. Als je nog garantie hebt zou ik in ieder geval het tape er weer afhalen en terug gaan. Geen idee wat ze kosten.

jospen (0), 15 jaar geleden

Ben toch bezig voor een eigen oplossing.
Ben nu zover dat de pen iets versteld is (wat meer naar binnen geschoven) zodat er geen speling meer zit op de deur.
Het heeft geholpen, geen kraakjes meer. Enige nadeel: de deur moet stevig dichtgedrukt worden.

Eens kijken of het bevalt, als de deur steeds nageduwd moet worden dan haal ik zsm een nieuwe


NOG geen uur later:

Heel irritant dat de deur zo extreem moet worden aangedrukt. Losser gedaan en één wikkeltje tape...opgelost!

THANX

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.