Peugeot 107: Koppeling komt ineens niet meer vrij

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hoi,
ineens vorige week ging de koppeling van mijn vrouw haar 107 heel zwaar en hij kwam niet goed meer vrij. Ik heb hem toen ophoog gesteld zodat de koppeling weer vrij kwam. Nu, zo'n 100 km later, komt de koppeling weer niet goed vrij. En hij gaat nog steeds vrij. Wat zou er aan de hand kunnen zijn? Ik ga in ieder geval de koppelingskabel vervangen, baat het niet dan schaadt het niet.
De koppeling is ooit al vervangen, maar toen slipte hij omdat de drukgroep kapot was. Dit is dus een ander probleem, hij grijpt te goed / vroeg aan.
Dank,
Hugo

HugoW

Geplaatst door HugoW (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 107? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (450) PRO, 6 jaar geleden

zal toch ergens in de bedieningsgaffel,druklager of drukgroep zitten. bak eraf en kijken. koppeling is helaas een zwakke plek van deze autos. (zeker bij de eerste series)

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Wanneer is ooit al vervangen ? als het zwaar gaat is een teken dat er iets mis is. druklager of vingers van de koppelingsplaat. idd bak los en kontroleren, is de vork waar het lager inzit niet in orde kanteld het druklager wat ook het happen veroorzaakt. ( te goed grijpen )

Groet

HugoW (0), 5 jaar geleden

Uiteindelijk zijn koppeling en van vervangen. Ik denk dat we opgelicht zijn, maar mijn vrouw wilde haar auto terug...

HugoW (0), 5 jaar geleden

Koppeling en bak. Dikke vingers...

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 107 of stel zelf een nieuwe vraag.