Peugeot 306: koppeling trapt door

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: XSI 2.0

reed vandaag terug van werk, trapte de koppeling plotseling door en bleef het pedaal onderin hangen, wel was hij ontkoppeld, ik kon dus gewoon doorrijden (weliswaar in de 2de versnelling.....).

Ben even gestopt en het pedaal geprobeerd terug te trekken, toen deed hij het ineens weer? Maar nu blijft hij weer af en toe hangen, bij het indrukken van het pedaal hoor je een krakend geluid.

Zelf heb ik het idee dat het probleem rondom het pedaal zit. Wanneer het pedaal ingetrapt is dan trekt de stang/kabel niet aan dat scharniertje (weet de naam niet) wat aan het blok vast zit.

Wat zou dit kunnen zijn?

MarcelH

Geplaatst door MarcelH (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harry4203 (450) PRO, 15 jaar geleden

als je een groot engeltje op je schouder hebt zitten, is alleen je koppelingskabel stuk. zo niet , zit je aan een nieuwe koppelingsset.

MarcelH (0), 15 jaar geleden

ook lees ik op internet dat het de "drukgroep" kan zijn? Hoe kan ik zien of de kabel stuk is?

harry4203 (450) PRO, 15 jaar geleden

goed proberen te luisteren of het gekraak uit de kabel of uit de bak komt, en anders gewoon domweg een nieuwe kabel monteren. daar willen ze sowieso nog wel eens van opknappen.

MarcelH (0), 15 jaar geleden

oke, hij is nu dus naar de garage geweest die uiteraard niks kon vinden omdat de klacht ook weg was....... heb er een aantal dagen goed mee gereden, totdat ik zojuist weer naar huis reed, zelfde verhaal.

Ik had mij laten vertellen dat je het scharnierpunt op de bak met WD40 kan insprayen, ook de kabel zelf (waar hij beweegt zeg maar, onder het rubber). Ook heb ik bij het pedaal op de scharnierpunten wat WD40 op gespoten.......

het resultaat is nu een blijvende klacht! haha, je kan nu heel duidelijk zien dat wanneer het pedaal wordt ingedrukt en door trapt, het scharniertje op de bak NIET (nauwelijks) beweegt.

Ik heb ook onder bij het pedaal gelegen en het is net of de kabel niet wordt meegenomen door dat stukje witte plastic? De kabel schiet hier doorheen....

wat te doen?

MarcelH (0), 15 jaar geleden

net weer ff gekeken, het probleem is dat de veer van de koppelingskabel inveert op het moment dat je het pedaal intrapt, de veer hoor je knakken.... wat is de reden hiervan? Nieuwe kabel, of....?

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

we hebben het hier waarschijlijk over een zelfstellende kabel.....deze kabels gaan als warme broodjes over de toonbank bij de peus...

als dit zelfstellende mechanisme naar zijn grootje is, zal indd af en toe het pedaal onderin blijven liggen na het intrappen. hij ontkoppelt dan ook niet..want je trapt door het stel mechanisme heen...als het pedaal handmatig weer omhoog getrokken wordt zal alles weer naar behoren werken...totdat je weer door het mechanisme trapt.

mechanisme is niet los te vervangen...je zit dus aan een nieuwe kabel t.w.v een kleine 5 tientjes...

MarcelH (0), 15 jaar geleden

bedankt voor je reply, heb inderdaad nu een nieuwe kabel besteld voor 5 tientjes ;) Bij profile tyre center zeiden ze ook dat waarschijnlijk het zelfstellende mechanisme kapot is.

ik laat van me horen...

MarcelH (0), 15 jaar geleden

nieuwe kabel gemonteerd, probleem opgelost! Alleen nog één vraagje, er zit bij het pedaal een veertje, nu weet ik niet meer hoe deze zat :p

Het gaat om nummer 7:

[img]http://www.digitalesnelweg.com/tekening....[/img]

De boosdoener:

[img]http://www.digitalesnelweg.com/boosdoene...[/img]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.