Peugeot 208 2014: Kortstonding storingslampje met verlies van vermogen

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ZM01, Vermogen (kw): 50

Hi, wellicht kunnen jullie ons helpen. In deze Peugeot brandt af en toe het storingslampje. Zodra dat gebeurt, verliest hij wat kracht met het optrekken. Vaak is dit na een aantal seconden weer weg en trekt hij weer op als normaal. Het voelt alsof er iets verstopt zit, wat dan weer vrij komt en hij dan weer zijn kracht terugkrijgt. Opvallend genoeg gebeurt het vaker nadat er een rotonde of lange bocht genomen is. Misschien heeft het iets met vloeistoffen te maken die door de bocht verschuiven maar dat is enkel een vermoeden. Heeft hier iemand een idee wat het kan zijn?

Alvast bedankt

GeertHelden

Geplaatst door GeertHelden , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 PRO, 5 maanden geleden

Beginnen met uitlezen. Kan zomaar een probleem met de helaas bekende distributie zijn.

    En voor de zoveelste keer, je moet bij een beetje moderne auto echt beginnen met uitlezen. De klachten die een berijder ervaardt kunnen zo ongelooflijk veel verschillende oorzaken hebben, - harry4203 PRO, 5 maanden geleden

GeertHelden, 5 maanden geleden

Hoi Harry, bedankt voor je antwoord. De distributieriem staat op het punt vervangen te worden. Op het oog zag deze er nog goed uit maar de dealer zei inderdaad dat dit een bekend probleem was. Verder heeft de dealer alle injecties en bobines al vervangen. Ook heeft de peugeot-dealer er al (zonder succes helaas) naar gekeken. Ik hoopte op dit forum misschien de gouden tip te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.