Peugeot 406: koud start 406 1.8 16v 1996

Bouwjaar: 1996

Ik heb het volgende problem. Motor start altijd meteen alleen toerental komt daarbij net boven de 1000 tpm. Dit is onafhankelijk van motor en buitentemperatuur. Hierna ligt toerental tussen 900 en 1000 tpm. Nu het kouder wordt zakt dit bij koude motor. Er is dus geen verhoogd toerental bij starten en koude motor. Motor slaat nog niet af en loopt na een paar minuten perfect. Motor liep vroeger op gas maar is omgebouwd. Net voordat deze is omgebouwd zijn nog de volgende zaken vervangen: stappenmotor, luchtdruksensor en lambdasensor.
Weet iemand waar ik het probleem moet zoeken?

eric2743

Geplaatst door eric2743 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

GOVA (0) PRO, 19 jaar geleden

Een stappenmotor treedt alleen in werking wanneer de gaskleppotentiometer een spanning regelt onder de 150 mV.
Dit wil zeggen, wanneer er iemand aan de potentiometer of basisafstelling van de gasklep gedraaidt heeft, waardoor de spanning van de gaskleppotentiometer in stand stationair boven de 150 mV is, is dit voor de injectiecomputer NIET stationair, maar "half gas" en doet hij ook geen "stationair-regeling".
Meestal wordt op gas ook een aftakking gedaan parralel op de gaskleppatentometer, waardoor de waarde < 150 mV was.
Mvg

eric2743 (0), 19 jaar geleden

Gova,
Kun je vertellen hoe en waar ik dit moet meten.
Op gas had ik dit lage toerental ook al soms (eerste jaren nooist geweest) en is langzaam aan steeds erger geworden. Ondertussen gas verwijderd maar probleem werdt toch steeds echter. Nu is het altijd.

Eric2761 (0), 19 jaar geleden

Hallo Eric,

Ik herken je probleem. Ik heb hetzelfde gehad bij mijn 306 uit 1995. Probleem was de temperatuursensor achterop het thermostaathuis. Na uitlezen bij de dealer kwam ik erachter dat de computer een temperatuur waarnam van -35 graden. Sensor vervangen en het probleem was verholpen.

eric2743 (0), 19 jaar geleden

Eric,

Heb deze doorgemeten, sensor is in orde. Bedankt voor de reactie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum