Peugeot 406: Koelventilator blijft soms doordraaien

Bouwjaar: 1997

Bij deze auto (XUD9TE) blijven soms de koelventilatoren doordraaien op lage snelheid na het uitzetten van de motor. Dit doet zich ook voor bij koude motor en uitgeschakelde airco. Zet ik het kontakt dan weer aan dan beginnen de koelventilatoren op hoge snelheid te draaien.
Op het moment dat ik aan het systeem wil meten doet de storing zich natuurlijk niet voor. Wie heeft een idee? Oh ja, de 3 stekkers en relais achter de grille zien er goed uit.

Henk Nobach

Geplaatst door Henk Nobach (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

janh5107 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb het zelde gehad met een alfa, daar was de drukschakelaar van het airco systeem de boosdoener.
J.E

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Als het goed is zit er op het thermostaathuis een bruine temperatuursensor daarvan moet je de verbindingen maar eens reinigen(kontaktspray)en dan nog maar eens kijken als dat niet helpt neem je het beruchte Bitronkastje achter de slikplaat in et linker voorscherm.

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

achter de grille zitten relais ;deze aansluitingen zijn soms verroest

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Bedankt voor de reakties. De opmerking van Oldtimer over de bruine stekker was in dit geval de oplossing. Ik heb er nieuwe stekkertjes ingezet.HB

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.