Peugeot 205: koude start slecht

Bouwjaar: 1991

Deze peugeot is een ramp 's morgens. Na een keer of 5 starten slaat ie pas aan. Als ie loopt slaat ie bij de eerste de beste kruising alweer af. Onsteking gecontroleerd, stond goed, alleen vaccuumvervroeger was lek. Die heb ik vervangen. Krijg niet het idee dat ie versneld statioinair loopt. Is die temp.zender op het blok te controleren? En zijn er nog andere zaken die ik over het hoofd kan zien. Het is een momopoint injektie. Is er ook ergens een schema van de vaccuumslangen online te bekijken. er zijn wat vaccuumslangen losgetrokken van de klep op het linkerbinnenscherm. Ze hebben de slang van de vervroeger rechtstreeks op de carb. aangesloten, maar die hoort m.i.op die klep te zitten en vanaf de klep pas naar de carb. De derde aansluiting op die klep is afgeplugd.

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet je zeker dat de ontsteking 100 % is? Temperatuursensor kan, slangetjes van de vervroeger horen via de klep en het 3e gaatje hoort open te zijn zodat als de gasklep in rust is en dus tegen het stappenmotortje rust er geen vacuum meer op staat en er ook geen lucht het inlaatspruitstuk in lekt.

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Ok. De klep heeft idd 3 aansluitingen. Boven hangt er een afgedopte slang. Onder hangt los, maar die moet waarschijnlijk naar de carb(?) De middelste is niet aangesloten, moet die dan naar de vervroeger(?)

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Klikt het klepje wel als je je gasklep naar rust laat vallen??Anders is het klepje stuk en hebben ze het daarom afgedopt.Verder even mijn eerste andwoord goed lezen dan kun je de plaats van de slangen zelf wel uitvogelen.

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Okidoki. Maar zou het te maken kunnen hebben met de koude start?
Als ie eenmaal loopt, loopt ie ook als een zonnetje. Als die klep defect is, zou ik het vaccuumgebeuren zo kunnen laten hangen? Het is wel zo dat als ik gas geef, het net lijkt of ie erin smoort. Als ik gas geef, reageert ie eerst niet en dan komt het toerental heel langzaam opzetten. Alsof er valse lucht is, maar kan niks vinden. Spruitstuk zit goed, voetpakking goed. Ook heb ik carb.cleaner gebruikt hielp ook niet. als ik 'm start loopt ie goed, maar slaat bij stationair meteen af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.