Peugeot 406: Krakend portier. Nauwelijks meer te openen of sluiten

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 16v

Het linker achterportier kraakt in zijn voegen t.h.v. de deurvanger. Nu gaat het zelfs nauwelijks meer dicht. Smeren met kruipolie e.d. helpt niet. Heb op het forum eens iets gelezen over demontage van de deurvanger, maar kom er via de zoekfunctie niet meer bij. Graag advies en bij voorbaat hartelijk dank

haganum

Geplaatst door haganum (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Om de portiervanger te demonteren moet de portierbekleding verwijderd worden, en een deel van het foam wat op het plaatwerk geplakt zit losgemaakt worden. Torx-boutjes waarmee de port.vanger vast zit op de stijl losdraaien en de 2 moertjes van de vanger op de voorzijde van het portier verwijderen. Nu moet je de complete vanger via de binnenkant van het portier eruit zien te vissen.
Dat je na het verwijderen van de vanger het portier niet te ver meer moet openen, spreekt voor zich.

haganum (0), 14 jaar geleden

[quote=hans4074]Om de portiervanger te demonteren moet de portierbekleding verwijderd worden, en een deel van het foam wat op het plaatwerk geplakt zit losgemaakt worden. Torx-boutjes waarmee de port.vanger vast zit op de stijl losdraaien en de 2 moertjes van de vanger op de voorzijde van het portier verwijderen. Nu moet je de complete vanger via de binnenkant van het portier eruit zien te vissen.
Dat je na het verwijderen van de vanger het portier niet te ver meer moet openen, spreekt voor zich.[/quote]
Hartelijk dank voor de uitleg.
Schoonmaken, nieuw vet erin doen en het loopt letterlijk en figuurlijk weer gesmeerd. Wat is zo'n forum toch een uitkomst!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum