Peugeot 406: Versnellingsbakolie vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8 16v

Hallo allemaal,

ik zit er aan te denken om mijn versnellingsbakolie te gaan vervangen. Maar voordat ik dat ga doen wil ik eerst wat info inwinnen.

Kan je makkelijk bij de vulbout komen? Moet het vullen nog volgens een bepaalde procedure? Moet de bak op een bepaalde temperatuur zijn?

Waar zit in de Peugeot 406 Break de sticker met alle gegevens van de auto? Ik wil graag weten welk type versnellingsbak ik heb.

Gr,

Bryan

Leechman

Geplaatst door Leechman (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

ik denk dat je deze bak hebt,het is inderdaad beter om de auto wat warm te laten worden dan loopt de olie er beter uit,maar is geen must [url=http://img36.imageshack.us/i/picture001b...][img]http://img36.imageshack.us/img36/1739/pi...[/img][/url]

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Vullen deed ik destijds met een spuitfles met warme olie erin. Dan de kap over het wiel weghalen en vullen. Daarna auto van de krik af gewoon op vlakke ondergrond, dan de vulbout eruit en ervoor zorgen dat er voldoende olie op zit. Mag er net uit lopen.

Ik heb destijds gevuld met Kroon oil, echter vanwege het feit dat het schakelen toch langzaam wat hakeriger werd heb ik afgelopen weekend er een liqui moly additief in gemikt en hiermee gaat het schakelen weer een stuk soepeler en minder geluid uit de bak.

Leechman (0), 14 jaar geleden

Binnenkort de auto maar even op de brug zetten om te kijken of ik de bouten kan vinden. Enig idee hoeveel liter olie er in gaat?

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

2 liter voor de handgeschakelde BE3/5

Leechman (0), 10 jaar geleden

Auto is inmiddels verkocht zonder oliewissel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.