Peugeot 406: Krakende speakers

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Hdi

Goedemorgen,

ik heb een 406 break met een Clarion radio en JBL versterker. De laatste tijd kraakt mijn linker tweater en rechter achter speaker als ik over een drempel rij. Ook scherpe randen in het asfalt of andere oneffenheden veroorzaken een gekraak. Gekke is dat het gekraak ook klinkt zelfs als de radio is uitgeschakeld.
Ik kan aan de aansluitingen op de speakers niets vreemd ondekken. Ik zit nu te denken in de richting van een draadbreuk, maar waar moet ik beginnen om die op te speuren.
Ik weet niet of ik in de goede richting denk, maar zou het iets met de massa te maken kunnen hebben? Waar zitten allemaal massa draden in mijn peugeot??

Bedankt voor jullie antwoord.

Mart76

Geplaatst door Mart76 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

eddyarc (100), 13 jaar geleden

als de radio af staat krijg je toch geen spanning op de luidsprekers? of blijft je versterker op staan?
dan kan de luidspreker toch niet werken ?

Mart76 (0), 13 jaar geleden

ik denk dat de versterker toch een stroompje op de draden houdt. Ik was vind het ook vrij bizar dat je een speaker hoort kraken als de radio uit staat.

Stanis (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Hoe is de polarisatie? plus ook daadwerkelijk op de plus, en de min op de min??
Kijk ook (met name de speakerkabel) naar breuken in de kabel, misschien dat plus en min ongewenst contact maken met elkaar.

De massa valt te controleren door de min kabel van de versterker te volgen en de massa van de radio te volgen...
Check ook je signaalkabel (van radio naar versterker). Probeer hier wat mee te rommelen als de radio aan staat, zo kun je al het een en ander uitsluiten.

Gr. Stanis

Mart76 (0), 13 jaar geleden

Gisteravond toch maar eens de boel los gemaakt en flink aan alle draden lopen jutteren.. En zoals verwacht geen gekraak. :-(
alle massa punten bij langs gegaan en kabels geinspecteerd op draadbreuken. Ook de stekkers achter op de versterker zitten goed en reageren niet op beweging.
Vanochtend merkte ik niets tijdens het rijden over lasnaden in het asfalt, dus iets zal toch wel effect hebben gehad. Maar wat het nou geweest is? geen idee.
Voorlopig opgelost in ieder geval.

JimmyH (0), 13 jaar geleden

Hallo,

Is een bekend probleem bij deze radio en ligt voor 99% aan de radio zelf. Ik heb dezelfde radio/versterker in mijn 607 zitten en deze kraakt ook.
Ik heb wel een adresje van iemand die 'm kan repareren mocht het weer gebeuren.

Mart76 (0), 13 jaar geleden

Hee dat is interessant. dus het kraken van de speaker ligt aan de radio..
zal eens zoeken op Problemcar en google of ik er meer over kan vinden.
Ondertussen ben ik wel benieuwd wat er aan te doen is.

JimmyH (0), 13 jaar geleden

Als je googeld op "peugeot 406 onweer" dan kom je via een linkje op een advertentie op marktplaats uit. Sommige radios kraken zo erg dat het soms lijkt alsof het onweert uit de speakers (zoals bij mij). Daar staat het probleem omschreven en iemand die blijkbaar een oplossing heeft. Ik heb vandaag een mailtje gestuurd om het op te laten lossen, ben benieuwd. Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.