Peugeot 206: Lage toeren, onregelmatig

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb een 206 GTi uit 2003 en als ik bij lage toeren [800-1500] (vooral bij koude motor, maar ook bij warm), op wil trekken dan loopt deze heel onregelmatig. Dit heb ik overigens al langer, maar meestal kom ik toch niet onder de 1500toeren, want dat vindt ie niet zo leuk.
Maar ik dacht laat ik eens een topic erover starten, want misschien is het een easy fix. Het is overigens niet echt schokken, maar het is alsof de kracht van de motor niet goed overgebracht kan worden, meer een soort getril. Het gebeurd bij het loslaten van de koppeling/gasgeven>wegrijden. Als ik dan zoveel gas geef dat m'n metertje 2000toeren aan geeft dan heb ik hier veel minder last van.

Ik zit nu op de 150.000Km
Dus het gebeurd bij:
Vooral koude motor, maar ook na 30min snelweg, alleen dan minder hevig.
Bij het optrekken, dus loslaten van de koppeling en gas geven. 800-1500 toeren gebied.
Vrijwel alleen in z'n 1, maar ook lichtjes in z'n 2.

Ik heb overigens recent de auto vorige maand een grote beurt gegeven, filters, vloeistoffen en bougies vervangen. ongeveer een half jaar geleden heb ik de Bobine vervangen(OT: op de oude bobine zat witte meuk omheen, iemand een idee wat dat was?) 3/4 jaar geleden de koppeling vervangen en 2maanden geleden de kopplingskabel. ( heb ik overigens zelf gedaan met een bevriende monteur)
(Ow ja, ik heb deze zomer ook mijn achteras laten vervangen en er is nog een airco leiding lek(€400,- om te reparen), om het lijstje compleet te maken. Dus ik ben al heel erg blij met deze auto.... wordt nogal gek van al die reparaties, dus zou fijn zijn als ik alleen iets schoon hoef te maken.)


Nu heb ik gehoord dat het aan de luchtsensor kan liggen of het gasklephuis. Maar ja ik zou t niet weten, iemand een idee?

Zamzam

Geplaatst door Zamzam (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hennep (0), 14 jaar geleden

Aha ik had ook kuren raar optrekken en afslaan bij remmen koppeling in of lage toeren . Ja kan luchtsensor zijn ( zit in de slang vanaf luchtfilterhuis naar blok ) en waar deze op blok komt daar zit gelijk het gasklephuis dus deze slang even loshalen en gasklep schoonmaken denk dat deze vies is ( inspuiten met remmenreiniger en doek erdoor even goed schoonmaken vooral ook de rand van de klep ) ik heb hyundai coupe 2,0 16v rijd nu lekker soepel met gas geven geen stoot en slaat niet af ofzo en mooi stationair gr jan henk

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.