Peugeot 206: lage water en olie temperatuur

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 8V 75pk

Goede avond,

Sinds ik mijn auto heb (5 maanden) is het me opgevallen dat de temperatuur van m'n water nooit aan de 90 komt, deze is op de snelweg altijd 83 ongeveer, en als ik een heel stuk volgas rijd, haalt hij net de 87. Als ik dan gas loslaat zakt hij geleidelijk weer terug naar 80 of net onder de 80 graden.

Nou heb ik hier en daar al wat aan het zoeken geweest, en er zijn blijkbaar thermostaten die op 80 graden staan ingesteld, heb ik er ook zo'n 1 of lijkt het eerder dat hij defect is?

Verder zit er ook een olie temperatuur metertje in, deze blijft ook heel erg laag. Als ik een stuk 100 rijd blijft hij ongeveer tussen de 2 onderste streepjes gaan. Als ik 120 rijd komt hij op ongeveer 1/3 tussen de onderste streep en de 90 graden markering.

Is dit ook normaal? of hoort dit eigenlijk hoger te zijn, lees af en toe ook dat mensen in de paniek zitten omdat het 120 graden is, en iedereen zegt dan dat het een normale waarde is namelijk.

Groetjes,
Tim

Rolmops

Geplaatst door Rolmops (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jeroen1978 (50), 13 jaar geleden

Mijn vriendin haar 206-je heeft ook een 1.4i motortje in haar auto zitten en de motortemperatuur is op de snelweg ook zo'n 75 - 80 graden, lijkt mij niet verkeerd.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Jeroen, 75 graden vindt ik wat aan de lage kant.

Tim, lijkt erop dat je thermostaat inderdaad bij 80 begint te openen. 87 graden is een normale temperatuur.
Mijn Saxo met ook een 1.4 zit meestal rond de 88 (in de zomer met een scanner uitgelezen).
Olietemperatuur lijkt me normaal. Bij 100 belast je de motor maar weinig. Bij 120 iets meer, dus dan wordt de olie iets warmer.
Hoe kom je aan die exacte temperaturen? Uitgelezen?

Rolmops (0), 13 jaar geleden

ik heb gewoon op de teller gekeken en daaruit de waarde bepaald. het is niet super precies dus, maar in de buurt.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.