Peugeot 306: lampje airbag knippert

Bouwjaar: 1999

Bij mijn peugeot 306 uit 1999 (twee airbags ) knippert af en toe het lampje van de airbag. Heeft de laatst maand niet geknipperd maar is vandaag weer begonnen, de motor uitzetten en weer starten helpt heel af en toe.
Kan best zijn dat het morgen weer gewoon werkt.
Ik heb de accuklem al een minuut of zo losgehad, geen verschil.
Wie weet de oorzaak en werkt mijn airbag als het lampje knippert?
Mag ik ongestraft kabels loshalen ?

peugeot8932

Geplaatst door peugeot8932 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk zit dit in de draadjes onder je voorstoelen die naar de gordelspanners lopen, die worden door de zelfde EBE bediend en zitten op hetzelfde diagnoselampje aangesloten. Meestal knip ik onder de stoel de oranje stekkertjes er tussen weg en soldeer ik die draadjes aan elkaar. de dealer kan het systeem uitlezen en aanduiden welke kant het is.

rubenrispens (0), 19 jaar geleden

Ik heb dat ook soms bij mijn 406. Mijn vrouw is veel kleiner dan ik en dan moet de stoel naar de voorste positie. Bij mij helpt altijd : Contact af, en connector onder de stoel weer even in elkaar drukken (al zit hij niet los)
Daarna is het 'probleem' weer voor een hele tijd weg. Let wel, Je airbags werken niet als het lampje brand!

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ruben leg me dat eens uit,waarom werkt de airbag niet als de eenheid constateerd dat er geen verbinding is met de gordelspanner?

peugeot8932 (0), 19 jaar geleden

Het probleem lijkt opgelost te zijn, de stekker onder de linker stoel zat niet helemaal in elkaar geschoven. ik heb hem aangedrukt en daarna heeft het lampje niet meer geknippert.
Als het probleem terugkomt haal ik een en ander los en ga solderen of andere stekkers monteren.
Bedankt voor de tips !!
Ondertussen had ik een ander probleem, mijn koelventilator ging af en toe spontaan draaien, zelfs met koude motor.Ook flitste er soms een rode lamp (stop) op.
De dader bleek de stekkeraansluiting op het motorblok te zijn,losgehaald en schoongemaakt en daarna geen problemen meer.
Ik heb de indruk dat mijn (ex-lease)auto voor de verkoop van binnen en buiten is schoongespoten met een reinigingsmiddel en dat de electrische aansluitingen daar toch wel een hekel aan hebben.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.