Peugeot 306 1993: Lek bij rechtervoorwiel?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: LFZ (XU7JP), Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 74

Hi!

Een week op vakantie geweest met de auto van vriendin en bij thuiskomst een klein plekje onder mijn eigen auto te hebben gevonden.

Bij het rechtervoorwiel zit een klein reservoir, hier zijn duidelijk druppels aan te zien. De vloeistof is geel/ bruinig tot bijna kleurloos en heeft ook bijna geen geur. Heb alle vloeistoffen al proberen uit te sluiten. Zo is het oliepeil nog in orde, blijft het benzinepeil ook fijn gelijk en zijn de koelvloeistof als de stuurbekrachtigingvloeistof en de remvloeistof ook allen op orde en is ook niks te merken bij het sturen en/ of remmen.

Zelf zat ik te denken aan een lek in het reservoir van de ruitenvloeistof aangezien het alleen in het kleine reservoir onder het rechtervoorwiel te vinden is (en wat kleine uitgelopen druppels onder aan de bumper). Het ziin geen enorme plassen/ vlekken die ik onder mijn auto vind, na een nachtje stilstaan zal er hoogstens een druppel of 2 á 3 zijn uitgekomen maar aslnog zal dit niet de bedoeling zijn. Weet enkel niet welke kleur en geur dit (normaliter) heeft.

Ruitensproeier van de voorruit doet het gewoon en komt geen troep uit. De sproeier van de achterruit heeft het nooit gedaan (tenminste, zolang ik deze auto al heb in ieder geval).

Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn? Ik ben zelf niet heel technisch aangelegd dus het loshalen/ demonteren van onderdelen ga ik mij niet aan begeven. Heb een schoonvader die gepensioneerd automonteur is dus als het een kleine ingreep zou zijn kan hij het wellicht verhelpen. Hopende op geen (te) dure reparatie. APK is begin maart dit jaar verlengt en hier is geen op-/ aanmerking van gemaakt.

Alvast bedankt!

BZinken

Geplaatst door BZinken , lid sinds 7 maanden geleden

4 Reacties

Urbexpeditie, 7 maanden geleden

Zweten van de versnellingsbak? Olie verzameld zich op de laagste plek en druppelt er dan af en toe af. Kan je makkelijk controleren. Schone doek onderkant afvegen. Karton er onder leggen. Motor warm laten draaien, afzetten en na een uurtje of twee controleren.
Zweten van de versnellingsbak is opzich niet zo erg. Wel als het harder gaat lekken.
Is dit het niet, dan heb je dit al uitgesloten

    Karton heb ik sinds gisteren geprobeerd; Gisteravind eronder gelegd en vanmorgen weer kleine druppel (heel klein plekje) op het karton gevonden. Vind de olie dan ook maar op 1 enkele plek, het druppelt nergens anders onder de auto uit. - BZinken, 7 maanden geleden

Urbexpeditie, 7 maanden geleden

Zie nu pas dat de druppels aan de bumper hangen. Denk dan eerder iets met koelvloeistof...

    Kan ook heel goed zijn dat de druppels op de bumper daar onder het rijden zijn gaan zitten (met de wind). Koelvloeistof heb ik gecontroleerd en vorige week onlangs bijgevuld. Mijn auto gebruikt roze koelvloeistof die heel zoet ruikt, en de druppels zijn geel tot kleurloos en hebben bijna geen geur. - BZinken, 7 maanden geleden

BZinken, 7 maanden geleden

Kleine update:

Net in miin middagpauze nog eens gaan kijken, vlekje wederom weer aanwezig en druppels ook. Heb de geur van de druppels op de grond eens vergeleken met alles in de auto en het lijkt meest op koelvloeistof.

Nu, waar kan er een lek zitten rechtsvoor (voor het wiel) waar koelvloeistof zou kunnen lekken?

hans4074 PRO, 7 maanden geleden

Laat gewoon je gepensioneerde schoon-automonteur-vader er naar kijken. Scheelt een hoop over en weer berichten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.