Peugeot 306 Break 2001: relais ventilatie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo vrienden,
Mijn peugeot heeft problemen met de interieur ventilator en na flink wat geknutsel kwam ik uit bij het relais. De ventalitaor werkt nu, tenminste als ik de contacten handmatig bedien. Ik heb er nu wat papier in gefrommeld zodat het relais in blijft staan en trek het relais er weer uit als ik de auto parkeer. Want normaliter gaat er geen spanning naar de ventilator als het contact uit staat maar omdat ik het relais dus handmatig bedien of in iedergeval met dat propje papier in de "in" positie vast heb gezet gaat natuurlijk bij contact uit en geplaatst relais er nog altijd spanning richting ventilator, die dan ook langzaam draait en uiteindelijk de accu leeg zal trekken. Het is een voorlopige oplossing na het koude weer eraan komt en ik toch wel een normaal werkende ventilatie en ontwaseming wil hebben. Zou het kunnen oplossen met een schakelaar maar gewoon origineel is natuurlijk beter. Heb diverse andere groene relais van Peugeot geprobeerd maar steeds hetzelfde, relais schakelt niet in als contact aan gezet wordt. Het lijkt me sterk dat al die relais kapot zijn... later heb ik ook wat andere relais gebruikt van andere auto's de klikken wel als ik ze plaats maar helaas geen spanning dan op de ventilator. et kan natuurlijk omdat het mogelijk andere relais zijn...niet zeker wel dezelfde voetjes. Maar goed waarom het relais niet meer werkt zoals het hoort is me onduidelijk. Ik heb de zekeringen als eens nagekeken maar kon geen kapotte zekering ontdekken. en ja heb ook geen e- schema, dus dat is ook niet praktisch voor diagnose. Dus alle hulp is welkom. Alvast bedankt

info.bosma@mail.com

Geplaatst door info.bosma@mail.com , lid sinds 3 maanden geleden

3 Reacties

info.bosma@mail.com, 1 maand geleden

Oh ja de wagen heeft ook een lege airco en regelaar kastje met de 3 knoppen is vervangen inmiddels (door een sloper unit) Alles lijkt verder te werken op de airco na natuurlijk die leeg is daarvan doet enkel het groene lampje het nog. (zo was het altijd al sinds deze Peugeot aanschaf) Kast je met de 3 draaiknoppen komt uit een cabrio 306 overigens en is op het oog van gelijk type als dat wat in de 306 Break gebruikt is door PSA

Theo Sparenburg, 1 maand geleden

Komt er wel een plus op aansluiting 86 en een massa op aansluiting 85 van het relais?

vr.gr. Theo

info.bosma@mail.com, 1 maand geleden

Ja dat zou een logische verklaring zijn. dus dat ga ik vandaag eens meten. Nu ik het socket van het relais los heb is het beter bereikbaar via het gat van het paneel waar de dashboard verlichting dimmer zit normaal.Ik kom erop terug.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 Break of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.