Peugeot 307: lekkage bij verstuivers

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1. hdi 110 pk

Hallo,
Ik heb een aantal problemen met mijn auto. Eén is een lekkage bij de verstuivers. Afgelopen december heb ik een lekkage aan één van de verstuivers laten verhelpen bij de dealer. Ze hebben het e.e.a. schoongemaakt en voorzien van nieuwe ringen e.d. Echter een aantal maanden zag ik dat er overal rond de verstuivers dieselolie zat. Ik ben terug gegaan naar de garage en deze hebben opnieuw de reparatie uitgevoerd omdat ze dachten dat er mogelijk een oliekeerring of een pakking doorlekte. Ik heb inmiddels de auto weer terug en nog steeds heb ik lekkage onder bij de verstuivers. De garage zegt dat de mogelijke oorzaak een poreuze cilinderkop is en gaf aan dat het vervangen 2200 euro gaat kosten. Ook zeiden ze dat een motor met 190000km altijd wel wat lekt. Ik ben is wat gaan navragen bij andere dealers in het land en deze hadden nog nooit van een poreuze cilinderkop gehoor in relatie tot een lekkage bij de verstuivers. Mij garage zegt dat ik het ff moet aankijken en als de lekkage blijft voortduren dat ik terug moet komen en dat ze dan weer opnieuw zullen kijken.

Wat zou de oorzaak van de lekkage kunnen zijn?
Wat moet ik nu doen?
Wat kan het probleem worden als ik de lekkage laat voortduren?
Wie heeft wel is van het verhaal van de poreuze cilinderkop gehoord?

Bvd Dennis

Dennis01

Geplaatst door Dennis01 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

PEUGEOT TR (0) PRO, 15 jaar geleden

bij het verwijderen vd verstuivers zijn ws de dichtingen gescheurd , ond nr 1982A0, kijk eens op je factuur of je deze nrs terug vindt

Dennis01 (0), 15 jaar geleden

Ik heb op de factuur gekeken en daar staat inderdaad dit nummer genoemd met de omschrijving pakking. Hoe is dit vast te stellen, want ze hebben deze reparatie imiddels 2x uitgevoerd, tenminste dat zeggen ze.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.