Peugeot : lekkende verstuiver of iets electronisch?

Hoi allemaal,

Mijn wagen vertoont de rare kuur dat als de motor koud is, en ik op de motor afrem , vervolgens ontkoppel en de rem ingetrapt blijf houden, het stationair toerental nogal onderuitgaat (daalt tot zo'n 600 tpm). Als de motor warm is, zakt het toerental soms netjes terug naar normaal en soms een klein beetje daaronder (dan draait ie zo'n 50 tpm lager).
Nu schijnt er een sensor op het rempedaal te zitten die aan de motor doorgeeft dat er geremd wordt en dat-ie sneller in toeren kan zakken. De theorie van de dealer is dat er in de zwarte ronde stekker achter de grille misschien wat minder goed contact wordt gemaakt, en dat bij koude motor de overgangsweerstand (?) te groot is, waardoor het signaal niet goed doorkomt.
Maar ik heb ook gehoord dat een niet helemaal frisse verstuiver deze klacht ook kan veroorzaken. Waar moet ik volgens jullie gaan kijken?

henkenrianne

Geplaatst door henkenrianne (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Voor dit soort storingen moet je eigenlijk eens in de computer kijken wat hij binnen krijgt aan gegevens bij koude motor en hoeveel verschil er in de opbrengst van de verstuivers zit, alleen dat moet wel met de diag van de dealer gebeuren.Mijn advies aan jou, tank eens bij een andere pomp en neem dan geen Ultra of PLus of hoe al die speciale brandstoffen ook mogen heten maar neem gewoon simpele dieselolie.

henkenrianne (0), 18 jaar geleden

Dank Oldtimer! Zal hem eens laten uitlezen. Ik tank sinds kort weer simpele diesel. Wel heb ik, op aanraden van een peugeot monteur eens een flesje forte reiniger in de tank gemikt. Ik merk wel wat verbetering, maar ja, misschien ligt dat ook wel aan de hoger buitentemperatuur...

henkenrianne (0), 16 jaar geleden

Probleem bleek te zitten in een verkeerd aangesloten schakelaar tbv de cruise control op het koppelingspedaal. Schakelaar verwijderd; probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.