Peugeot : antistartcode HELP HELP HELP !!!!!

Hallo beste Peugeot-liefhebbers-specialisten ,
Ik sta sedert gisteren volledig stil omdat mijn antistartcode het volledig laat afweten.... Ik had reeds enkele dagen last bij het intikken en aanvaarden van het cijfer 9. Maar na enkele keren proberen sloeg de motor wel aan. Sedert gisterenavond echter gebeurt het volgende : Wanneer ik mijn code intik , dan branden allebei de lampjes ( rood en groen ) en krijg ik mijn wagen helemaal NIET meer aan de praat ! Ook mijn eigen code gaan wijzigen of de service-code instellen lukt niet...
WIE KAN MIJ HELPEN ????
Is er ergens een "geheime" code waardoor ik toch een doorbraak kan forceren en een nieuwe code kan aanmaken ?

Ik heb helemaal geen kaas gegeten van techniek .... dus ... liefst op een verstaanbare manier .....

Thanks , Thanks , Thanks

Jantje5144

Geplaatst door Jantje5144 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Wil nog wel eens gebeuren dat het knikpunt van de bedrading erachter doorslijt. Haal het klepje eens los en kijk of er niet een draadje door de midden is.

Jantje5144 (0), 18 jaar geleden

Hey 205GTIGriffe ,
Bedankt voor je snelle reactie !
Maar ... welk klepje bedoel je eigenlijk ? Ik weet dat ik "de doos" kan opendoen om bij de zekeringen te kunnen , maar wat moet ik dan nog doen ? Ik zie in ieder geval wel die "zwarte" kabel die van het toetsenbord naar "ergens verder" loopt , maar durf daar niet echt aan te prutsen. Is er geen mogelijkheid om gewoon weg die anti-startcode uit te schakelen en zonder code te kunnen starten ?

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb het nooit geprobeerd maar wel diverse malen gelezen toetsen bord uit middenconsole wippen,en proberen of je de code nog een keer in kan toetsen.Als de motor het doet de stekker van het toetsenbordje trekken en niet meer er op doen.toetsen bord weer monteren.Als dat niet wil, maar een grote sloper. Er waren in die tijd nog auto's met en zonder startblokkering.Je kijkt daar of er eenzelfde computer ligt met een ander nummer want er en die zou zonder startblokkering kunnen zijn.

RAH (0), 18 jaar geleden

Bij de 406 zit het toetsenbord niet in het middenconsole, maar bij de zekeringen (ter hoogte van je linker knie).

Wat je het beste kunt doen, is wat 205GTiGriffe en John al hebben aangegeven. Kijken of er een draadje is doorgesleten. Friemel iig aan de zwarte kabel die van het toetsenbord af het dashboard in gaat. Mocht de wagen dan plots starten, dan de stekker van het toetsenbord afhalen. Daarmee voorkom je dat de startblokkering weer inschakeld. Ik heb dat ook bij mijn vorige 406 uit 1997 gedaan. Het toetsenbord werkte nog prima maar ik werd er helemaal simpel van om elke keer die code in te toetsen.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Het zou ook nog kunnen dat de schoksensor in zijn werk is gegaan dan gaan ook de beide lampjes branden.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer nadat of tijdens het bewegen van het kabeltje nogmaals je EIGEN code in te drukken. (de code die de laatste keer nog werkte). Als de motor dan loopt stekker van toetsenbord afhalen met draaiende motor. Daarna stekker er nooit meer op doen. Als het niet lukt de betreffende kabel laten repareren door een kundig iemand.

Jantje5144 (0), 18 jaar geleden

Hoi hoi ,

heb het toetsenbordje vrij gemaakt en dan aan die "zwarte" kabel beginnen bewegen en prutsen..... De enige mogelijkheid (denk ik) is mijn eigencode weer ingeven ...maar helaas ... Opnieuw branden zowel het rode als het groene lampje !
IK WEET ECHT NIET MEER WAT IK MOET DOEN !!!

Heb vandaag mijn garagist opgebeld en die zij me gewoon ...
"Ach , je benzinepomp zal moeten vervangen worden !!!!!"
Begrijpen jullie hier nog iets van ? Ik niet hoor ......

Ik weet zeker dat er een storing is met mijn anti-startcode , maar weet niet hoe mijn PEU weer aan de praat te krijgen...

Please help ...............

Jantje5144 (0), 18 jaar geleden

aan T. Luteijn ,

Vooreerst een dikke prodiciat met je mooie prijs die je gewonnen hebt !

In het geval ik echt niet zelf mijn PEU aan de praat krijg , kun jij me dan eventueel uit de nood helpen of iemand aanbevelen ?
Ik sta hier nu verdorie STIL en wil zo vlug mogelijk opnieuw PEU-mobiel zijn !!!

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Nu het bewegen van het kabeltje van het toetsenbord niet werkt is de enige mogelijkheid hier een nieuw kabeltje op te laten zetten. Dit is niet zo heel veel werk. Het kan ook zijn dat het toetsenbord kapot is!

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer als laatste het systeem te ressetten .
Kontakt aanzetten,ongeveer 15 minuten,dan kontakt uit direkt weer terug aan en de juiste code intoetsen met of zonder bewegen van de kabel.

p. groot8328 (0), 18 jaar geleden

ik heb hetzelfde probleem gehad. heb toen de pluskabel van de accu losgemaakt en na 1 minuut er weer opgezet en ik kon mijn laatst gebruikte startcode weer gebruiken. is te proberen, kost niets
veel succes paul groot

hans4074 (0) PRO, 18 jaar geleden

ik heb er ook nog eentje....k denk inderdaad ook aan een gebroken draadje, maar kijk ook even naar de zekeringen onder de motorkap. Hier zit een zek. die voeding EBE verzorgd. Als deze stuk is krijg je ook dit soort problemen. Als deze zekering kapot is en je zet em op contact, gaat je motordiagnoselampje NIET branden! Is bedoelde zek. WEL in orde, dan gaat "op 2de contact" het diagnoselampje wel branden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.