Peugeot 206: Lekstroom

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: DW10TD RHY

Vanmiddag mijn accu en dynamo laten doormeten door een dynamo-specialist omdat mijn 206 2.0 HDI het na 3 keer starten al opgeeft. 6 weken geleden is er een nieuwe accu in gekomen. Na een lange rit wil de auto de volgende morgen niet of nauwelijks starten.Na metingen vanmiddag blijken zowel de accu als dynamo in goede conditie en laadt alles goed. Vervolgens getest op lekstroom en dat blijkt het dus te zijn. Iets verbruikt stroom in rust. Radio is automatisch uit als de motor uit is, ook de deuren en klep doe ik altijd goed dicht, ik heb geen aparte ingebouwde accessoires of een carkit.

Waar te beginnen met zoeken bij deze 206 2.0 HDI ? Is er bij 206 2.0 HDI een lekstroomeuvel dat vaker voor komt misschien? Alvast bedankt voor het meedenken!

De gordelverklikker, het geluid en het knipperlampje op het dashboard doen het sinds twee weken ook niet meer, zou dat ook nog van invloed kunnen zijn?

206 2.0 HDI

Geplaatst door 206 2.0 HDI (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

andreas08 (0) PRO, 8 jaar geleden

Is de lekstroom wel op de juiste wijze gecontroleerd
Je geeft aan dat na een lange rit de auto na een nacht stilstaan niet goed start
is de test wel goed gedaan

206 2.0 HDI (0), 8 jaar geleden

Ik neem aan dat iemand die al 50 jaar dynamo's en startmotoren repareert wel weet wat hij moet meten en hoe hij moet meten. Des al niet te min dank voor je schema Andreas, ik zal het meenemen in het opsporen van de lekstroom.

andreas08 (0) PRO, 8 jaar geleden

tegenwoordig heb je computers die stroom afnemen die had je 50 jr geleden niet
nu moet je nadat de auto op slot is gezet een aantal minuten wachten tot alle computers in rust komen om een goede meting uit te voeren
en dan kan je beginnen met zekeringen te demonteren kijken in welk systeem het zit
vroeger had je voor de totale auto een paar zekeringen dus er zijn in 50 jr wel degelijk veranderingen
tegenwoordig heb je eco modus om te voorkomen dat de accu in de problemen komt waardoor er div. systemen stroomloos staan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.