Peugeot 406: Lichte trilling vermoedelijk uit de motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v automaat

Hallo,

Sinds een tijdje last van een lichte trilling. Trilling wordt volgens mij niet veroorzaakt door onbalans in de wielen.
Bougies heb ik al vervangen, motorsteunen gecontroleerd, injectie reiniger toegevoegd, toevoeging in de motorolie om evt. hydr. klepstoters gangbaarder te maken. Wie oh wie heeft er nog ideeen.

Nog een paar vraagjes:

Als de automaat in D staat draait hij stationair 700 rpm en staat dan ook te trillen. Is het mogelijk het stationair toerental iets te verhogen?

Wat doet de map-sensor en waar is deze gemonteerd?

Is het gangbaar/ schoonmaken van de stappenmotor redelijk te doen of is het beter om een nieuwe te kopen en wat kost deze dan ongeveer?

Wat is ongeveer de prijs van de map-sensor?

Ik hoop dat iemand een of meerdere antwoorden kan geven en alvast ontzettend bedankt.

M.vr.gr.

Theo

Spijkenisse

theorie

Geplaatst door theorie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

max71 (0), 17 jaar geleden

trilling in de wagen , denk dat je er beter een prof mee kan laten rijden deze kan je veel sneller uit de droom helpen je gaat nu te veel gokken en dat is vaak duurder dan gericht te werk gaan want ik kan uit uw verhaal hier niet uithalen hoe de wagen verder wel of niet goed loopt en of de trilling er altijd is of bij een bepaalde snelheid of ouderdom in de aan drijf lijn dus trilling als je optrekt weet ook niet waarom de bougie,s zijn vervangen wat daar de logica achter is en waarom al die toevoegingen laat er iemand mee rijden die in het autovak zit scheeld veel gegis en gepruts of verprutsen van de auto en als nog veel duurder uitkomen als u zegt mijn wagen trilt dan denk ik toch aan onbalans in de wielen maar als u de trilling al waarneemt als u stil staat ja dan kan het alle kanten nog op susses ..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.