Peugeot 307: lichtschakelaar

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6-16v

Bij deze schakelaar zit de autom drukknop voor atom licht op, wat is nu het geval :als deze op autom. staat springt het licht altijd aan zodra ik de motor start maar doen de raw zowel naar l of r het niet meer ! Zet ik nu de licht sch. aan dan doen de raw het wel.Een mogelijk heid om het autom.licht weer af te zetten is mij nog niet gelukt. Moet ik misschien de accu een tijdje los halen voor een evt reset ?

frajac

Geplaatst door frajac (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je het knopje op uiteinde bedient, krijg je dan wel een melding op het display? Dit hoort volgens mij een melding te geven van....automatische verlichting ingeschakeld of automatische verlichting uitgeschakeld.
Is er toevallig kortgeleden aan de instellingen in de BSI "gerommeld" door dealer of garage? Mogelijk staat hier een instelling verkeerd bijv. dagverlichting op actief of iets verkeerd ingesteld m.b.t. de lichtsensor.
Is MF display midden op dashboard er toevallig uitgeweest? Zo ja, kijk dan eens of het stekkertje van de lichtsensor (bolletje) midden op dashboard net voor het display er niet afgeschoten is, want dan krijg je dit ook.

frajac (0), 14 jaar geleden

Hans bedankt voor je snelle reactie maar een vraag wat is de bsi ? De auto is alleen apk gekeurd en een nw distributsie riem en de licht sensor kan ik ook niet vinden ! In het boekje staat dat hij in de vooruit bij de achterr. spiegel zit ! Ik praat hier wel over een 307 type navteq .

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

De BSI is de centrale regeleenheid. De meeste electronische functie van de auto komen uit, of lopen via deze centrale. Met diagnose apparatuur kunnen bepaalde functie in de BSI geactiveerd of uitgeschakeld worden. De instellingen die in de BSI gezet zijn, horen dus bij die auto vanwege bepaalde extra's of opties, zoals parkeerhulp, regensensor, lichtsensor enz.enz. Als bijv. een garage hier in "aan het roeren" is geweest met diagnose apparatuur en per ongeluk een instelling verkeerd heeft gezet, zal er dus iets niet werken of verkeerd werken. Duidelijk?
Gezien het opgegeven bouwjaar, ben ik er van uitgegaan dat het lichtsensortje tussen display en voorruit boven op het dashboard zit. Het zou dan een klein bolletje moeten zijn, maar ik kan me vergissen als het een uitvoering is met regensensor?? Zit het sensortje niet boven op het dashboard, dan zou er op die plek een klein plastic plaatje moeten zitten. Anders kun je misschien de laatste 8 cijfers van het chassisnummer even plaatsen zodat het wat duidelijker wordt.

frajac (0), 14 jaar geleden

Hans sorry voor de laate reactie maar dit is het ch nr :VF33CNFUK83825406

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgens de gegevens is dit een 307 zonder regensensor en zou de lichtsensor volgens schema t.h.v. de binnen-spiegel op de voorruit moeten zitten. Je hebt nog geen antwoord gegeven of je wel een melding krijgt op het display over in,- of uitschakelen automatische verlichting bij bedienen van het knopje op uiteinde van de schakelaar. Heeft het knopje wél gewerkt zonder deze RAW problemen????
Hoe is het ontstaan?

frajac (0), 14 jaar geleden

Hans op de display krijg ik het groene lampje te zien ! Het gekke is dat dus als het helder weer is de lampen gewoon aangaan.Als ik de de autom. schakelaar uitzet gaan de lampen uit maar zodra ik de auto weer staart springen deze weer aan. Op de vooruit zit het zwarte afdekplaat bij de achterruitkijk spiegel maar is dit niet voor het bedekken van de lijm van de steun ? Ik zie geen sensor. Het is gebeurd met het kijken van de acc want we hebben hem net . Is het geen mogelijk heid tot ressettten met behulp van de acccu pool los te maken !

Groetjes

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt in ieder geval een poging doen door accuklem even los te nemen, maar raar dat je geen lichtsensor kunt vinden. Met display bedoel ik het schermpje waar tijd, temperatuur enz. in staat, dus midden in het dashboard. Of er staat een instelling in die bewuste BSI verkeerd bijv. ingesteld op verlichting overdag, of er zit geen lichtsensor op en zal deze functie niet naar behoren werken, of als er wel een lichtsensor op zit, de lichtsensor defect is of stekkertje hiervan los en de laatste optie vanwege de RAW: com 2000 (stuurschakelaar) defect.

Citaat uit gebruiksaanwijzing in en uitschakelen auto.verlichting:


In- of uitschakelen van de functie:
- zet het contact in de stand accessoires
(1e stand van de sleutel),
- zet de lichtschakelaar in de stand
AUTO/0,
- houd het uiteinde van de lichtschakelaar
meer dan 4 seconden ingedrukt

Controle van werking
Inschakelen
Bij het inschakelen van de functie is
een geluidssignaal te horen en verschijnt
een melding op het multifunctionele
display.
Uitschakelen
Bij het uitschakelen van de functie
klinkt een geluidssignaal.
Als de bestuurder de verlichting
handmatig bedient, wordt de functie
tijdelijk uitgeschakeld.
Bij een storing in de lichtsensor
wordt de verlichting ingeschakeld,
klinkt een geluidssignaal en verschijnt
een melding op het multifunctionele
display.
Raadpleeg een PEUGEOT-servicepunt

frajac (0), 14 jaar geleden

Hans we gaan proberen Wat betreft de geluidjes die horen we ook .mocht het lukken krijg je nog wel een mailtje

Bedankt alvast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.