Peugeot 207: Linker achterportier gaat spontaan open tijdens stilstand

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 cc

Tijdens stilstand in garage of buiten gaat linker achterportier spontaan open. Reageert niet op bedieningsknop. Na enige malen contact aan en uitzetten kan raam weer gesloten worden.

Christoph34

Geplaatst door Christoph34 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Snappe niet! Linker achterportier gaat spontaan open en daarna kan raam weer gesloten worden???

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Hebben ze de nieuwe link weer verwijderd....zucht! Maar gelukkig net te laat haha.

Ik had net het chassisnummer te pakken. Het betreft een 307 (dus geen 207) en probleem met het spontaan zakken van links achter raam is op te lossen door het plaatsen van een nieuwe BSI.

Christoph34 (0), 12 jaar geleden

Harstikke bedankt voor de tip. Ik begrijp dat dit iets is met de computer?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Ja, dat klopt. Het is de elektronische eenheid waar ook de zekeringen inzitten achter het klepje links naast de stuurkolom. Kan nu zonder chassisnummer de exacte prijs niet meer opzoeken, maar houd rekening met een kleine 300 euro (incl BTW) voor het onderdeel en ca. een uur voor montage en het gebruiksklaar maken van deze eenheid. Al met al een behoorlijk kostenplaatje.
Wellicht een gokje waard om bij een dealer te laten checken of er misschien een software-update voor de oude BSI is om in de praktijk uit te testen of het eventueel hiermee verholpen is? Hiervoor zul je met de wagen naar de dealer moeten, zodat ze de wagen "aan de kast" kunnen hangen. Het schrijven van peugeot over de oplossing van dit probleem is echter duidelijk: oplossing is vervangen van de BSI.

Christoph34 (0), 12 jaar geleden

waar kan ik een BSI voor 300,- euro incl BTW vinden. Bij mijn dealer kost dat ca, 500 euro

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Mijn ca. opgegeven prijs komt ook van de dealer onderdelensite, echter zoals aangegeven heb ik de gok genomen om het op te zoeken zonder chassisnummer. Aangezien er een stuk of 10 mogelijkheden zijn, heb ik gegokt op degene waarvan ik dacht dat het wel ongeveer zouden kunnen kloppen, maar blijkbaar dus niet.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Kun je de laatste 8 cijfers van het chassisnummer nogmaals plaatsen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum