Peugeot 206: Linker remlicht defect

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Mijn linker remlicht werkt niet meer. Heb 1 lampje vervangen en dat heeft niks uitgehaald. Klopt het dat er 2 lampjes inzitten voor je remlicht? Een dubbel bedraad lampje en 1 met enkel draad? Zit er voor ieder remlicht een aparte zekering in de auto? Sorry als het domme vragen zijn, maar heb het boekje van mijn auto niet meer. Als iemand weet welke zekeringen voor je remlichten zijn hoor ik het graag.

Groeten,

j. Stam

jurrienstam

Geplaatst door jurrienstam (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk eens naar de stekkeraansluiting van het achterlicht of daar geen oxydatie aan zit. Beide remlichten hebben 1 gezamelijke zekering en er zit maar 1 remlicht aan elke zijde.
In de fitting waar je de lamp in doet, kun je zien of er 'n 1-polige of 2-polige lamp in moet.
Is het lampje dat je vervangen hebt wel goed....??? Zal niet de 1e keer zijn dat er per ongeluk weer 'n defecte er in gezet wordt.

jurrienstam (0), 13 jaar geleden

Het is nu te donker om nog iets te zien. Ik zal morgen even kijken naar de stekkeraansluiting en ook even de zekering controleren. Heb meerdere lampjes geprobeerd, dus ga er vanuit dat er minstens 1 goed moet zijn.
Mocht het geoxideerd zijn? Hoe schoon te maken? WD40 ?

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Mwahh...is niet echt een schoonmaakmiddel voor zoiets. Met een nagelvijltje gaat dat beter en nadien contactspray.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.