Peugeot 205: Loopt niet zo mooi

Bouwjaar: 1997

hallo ik heb een 205 laatste type generation met het volgende euvel bij koud starten blijft motor met vrij hoge toeren draaien en valt tijdens rijden plots motor uit ook tijdens file rijden slaat motor gemakkelijk af start daarna wel meer meteen met warme motor draait te motor te zuinig lijkt bijna af te slaan maar doet dat meestal niet ook gaat wel eens rood lampje dashboord branden maar na 30 seconden weer uit
wie weet waar ik naar kan kijken alvast bedankt voor je andwoord
Groet fred

caravan308

Geplaatst door caravan308 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Pieterb1 (0), 18 jaar geleden

Automatische choke eens na laten kijken, deze lijkt te blijven hangen waardoor het toerental bij koude motor te hoog blijft.
Als de choke dan wel uit gaat staat de motor stationair te langzaam afgesteld en bij een nog lager toerental gaat er dan een lampje branden (en zal dan inderdaad afslaan).

mvg

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Deze auto heeft geen automatische choke (dat is een onderdeel van een carburateur) maar een elektronisch inspuitsysteem. Dit inspuitsysteem werkt met een aantal sensoren waaronder de koelvloeistoftemperatuur. Bij koude motor verhoogt de computer het toerental. Kan zijn dat er een sensor defect is.
Uit laten lezen bij dealer en/of vakgarage en foutcodes noteren. Dat helpt je verder.

caravan308 (0), 18 jaar geleden

oke ik ga naar de garage om de auto uit te laten lezen
bedankt voor de informatie iedereen
fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum